Voy de Vezelay dag 3

10 maart, 10 graden, bewolkt, klein beetje regen van Pondaurat naar Auros, 17 km

Van Pondaurat volgen we eerst de route naar Auros om daarna maar liefst 5:km van de route af te wijken naar ons overnachtings adres de Abbeye Sainte-Marie du Rivet. (Blauwe pijl op de kaart) Ja je leest het goed…voor 2 nacht in het klooster ingetreden.

Wat een fantastische verzorging hebben we gehad bij Nicole en Michiel Jamain. Speciaal voor ons had ze matrassen op de grond gelegd, zodat we niet met 2-en in 1 bed hoeven te slapen. Een wel 7 gangen menu, met soep, pate, salade, kip met frites, kaas plankje en vla. Ze heeft ook nog onze kleren gewassen, wat kunnen we ons als pelgrims nog meer wensen? Vanmorgen was Nicole ontroerd toen we weggingen en wij gaan met een blij gevoel op weg. “Bee happy” zoals boven dit blok staat. Intussen wordt onze bagage door een buurvrouw opgehaald en weggebracht.

We gaan nog even de kerk in van Pondaurat en Ada en ik zingen samen “Pilgrim” van Enja. Daarna verlaten we Pondaurat, met ook nog een blik op de oude brug.

In het boekje van Miam Dodo had ik het al gezien. De route loopt veel door het bos en inmiddels weten we dan ook….heel veel modder. Licht stijgend en dalend, we blijven tussen de 50 en 100 meter. Zo gaan we naar Savignac. We nemen daar een broodje voor onderweg.

In Auros zijn we nog precies op tijd voor een kopje koffie met iets lekkers bij een bakker. Om 12.30 uur gaan de meeste winkels dicht, echt iets om in Zuid Frankrijk rekening mee te houden.

Na Auros gaan we over de weg naar het klooster. We worden er ontvangen door moeder overste en later regelt zuster Maria Magdalena onze overnachting. We hebben een grote 4 persoonskamer en 3 1 persoonskamers. We zijn ook van harte uitgenodigd bij de vespers. De nonnen zingen erg mooi. Het valt ons op dat er nog wel 8 jongere zusters zijn.

Zuster Magdalena heeft ons ook geholpen aan een chauffeur voor morgen. We gaan wandelen tot en met Bernos Beaulac en slapen in Captieux. We hebben dan ook vervoer voor de bagage en voor onszelf nodig. Stap voor stap komen we er ook…..

8 reacties op “Voy de Vezelay dag 3

 1. Wat leuk dat jullie bij Nicole en Michel Jamain geslapen hebben. Wij hebben er ook overnacht. Zo leuk en ’s morgens het kerkje bezoeken

 2. Wat maken jullie weer een mooie tocht, door de verhalen van Mieke en de foto’s loop ik in mijn hoofd gezellig met jullie mee.
  Groet aan Marianne die ik nog ken van een vorige camino.

 3. Ik beleef alles weer opnieuw en herken de plekjes en plaatsen, waar jullie langskomen en slapen! Heerlijk! Over drie weken ga ik zelf weer verder met mijn camino: van Astorga naar Santiago de Compostella! Dit keer loop ik met mijn husband: Hylke. Mijn wandelmaatje van de laatste jaren, moest er mee stoppen, vanwege haar gezondheid. Ik zie er naar uit! Jullie een goede camino! Geniet ervan! (Ik geniet op afstand mee!)
  Lieve groet, Lysandra Zuidema-Wiersma

 4. Ook ik wil graag zeggen dat ik het ontzettend leuk vind om jullie te volgen, de verhalen en beelden geven het bijzondere camino gevoel goed weer. Dank, en bon camino!

 5. Heel leuk om jullie te volgen , prachtige belevenis in mooi natuurgebied
  Ook bij de nonnen slapen en eten en ook nog hebben gezongen .
  Deze site heb ik van vriendin Marianne gekregen die met jullie meewandelt.
  Al heel wat kilometers afgewandeld met een gezellige groep zo te zien en te lezen
  Groetjes aan Marianne
  Veel succes nog de laatste dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.