Voy de Vezelay dag 2

9 maart, 20 km, eerst bewolkt later zonnig van Pellegrue naar Pondaurat

Met de voorbereidingen van de route thuis heb ik de site van santiago.nl gebruikt met daarop de adressen. Die zijn heel compleet. Ook het boek van Miami Dodo dat ook weer helpt met het vinden van overnachtingsadressen. In maart is nog veel gesloten en dat valt niet mee. In het laatste boek staan ook de km genoemd. Kennelijk een misrekening, de afstand naar La Reole is 30 km. Dat is echt te ver, zeker omdat we pas op de 2e dag zitten. Onze gastheer van gisteren bracht ons weg naar Saint Ferme, 10 km verder. Gisteren kwamen we er ook achter dat we niet in La Reole slapen, maar in Pondaurat. Ook weer 8 km voorbij La Reole……..

Het landschap is opnieuw heel glooiend. We hebben een droge dag en in de middag gaat de zon zelfs schijnen. We lopen in het begin vooral over rustige verharde wegen. Overal waar we kijken de druivenranken keurig op een rij. We komen ook langs Chateau de belle Assise.

Voor we bij de top voor La Reole waren moesten we toch door heel veel modder. Net boven de schoenen, zeg maar.  Een apart pad voor de pelgrims. We konden niet naar rechts, daar stonden de koeien.

We dalen af naar La Reole en vinden in het centrum een bar. Tijd voor het etappe drankje? Nog niet want we moesten nog 8 km. Uiteindelijk besloten we om toch niet te gaan lopen. We proberen een taxi te bereiken, dat lukt niet, het is zaterdag en dan blijken ze niet te werken. Een hele aardige bezoeker van het cafe wil ons wel wegbrengen. Wauh, alweer gastvrije hulp.

Zo liep het vandaag allemaal anders…. Als we op de bestemming zijn, ga ik altijd bagage vervoer regelen voor de volgende dag. De mensen waar we slapen, konden het niet voor ons. Dan maar even naar die aardige mevrouw die naast de “Marie” (gemeentehuis) woont. Die wil ons heel graag helpen. Zo verliep dag 2, morgen weer een nieuwe pelgrims dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.