Voy de Vezelay dag 1

8 maart 25 km, eerst regen, later droog van Saint Foy la Grande naar Pellegrue

Een stevige etappe voor de eerste dag, volgens Organics 21 km, wij hebben 25 km gelopen, naar de supermarkt in het begin, een keertje fout gelopen, even een stop bij een winkel voor koffie en dan is er de km nog niet bij om Hinke terug te halen.

We beginnen eerst met een bezoek aan de supermarkt. Vanaf ons hotel komen we er toch langs en heel veel dorpjes zijn er niet langs de route. Intussen is het gaan regenen en we doen de regenkleding aan. Een test, wie blijft droog, welke schoenen zijn nog waterdicht? Ik heb voor het eerst “regenpijpen” bij me, (broekspijpen zonder broekje) die bevallen me goed. Mijn poncho is aan vervanging toe, het leek of het onder de poncho net zo nat was als er boven. We doen het ermee, en hopen dat de regen meevalt.

Het is een zeer mooie route in het glooiende Frankrijk. Door de wijngaarden, de druivenranken nog kaal, klaar om te gaan groeien. Kom maar op met die zon……..Wel zien we volop voorjaar in de heerlijke geurende mimosa. Genieten.

Maar ook ….ploeteren door de modder en ook….hoe is het ook alweer om heuvels te klimmen. Met de berg mee ipv knokken om boven te komen. Ellen weet het ook weer, en die komt zo makkelijk boven. Ben trots op al deze kanjers.

Als we toe zijn aan een pauze zien we in een gehuchtje een overkapping. Hier kunnen we even schuilen. Het eerste mooie kadootje is binnen. Als het regent is het fijn om overdekt en uit de wind te kunnen staan.

En dan komt nummertje 2 van de mooie momenten.Vlak voor Champlong ontmoeten we een heer, die ons vertelt dat er een winkel is waar we koffie kunnen drinken. Hij belt voor ons om te vragen dat die mevrouw nog even voor ons open zou willen doen. Wauh, speciaal voor ons open en een kopje koffie kopen.

En nummertje 3 van de Camino kadootjes……Even verder zien we dat het dan nog 10, 5 km is en we zitten op 14. Pfff…. Inmiddels is het droog en we lopen door het mooie glooiende landschap. Na 7 km willen we even pauzeren. Ik zie een huis, een auto voor de deur, er komt iemand naar buiten en ik vraag of we even in de carport mogen schuilen. Onze broeken ver onder de modder, binnenkomen, dat kunnen we toch niet doen? Zeker zeggen die hele aardige mensen, kom binnen, dan maak ik thee. Tjonge, we worden blij van zoveel gastvrijheid.

Dan is het nog 2,5 km voor we in Pellegrue zijn. Eerst een etappe drankje, dan boodschappen en intussen is het gaan regenen, dus voor dat laatste stukje toch nog weer de regenkleding aan. Wat een geweldige 1e dag!

8 reacties op “Voy de Vezelay dag 1

  1. Wat een fantastisch begin van jullie camino. Mooie foto’s ook. Heel veel plezier allemaal. En volop genieten!!

  2. Gisterenavond bij lezing van Suzanna Jansen gehoord dat Mimosa staat voor onderlinge solidariteit van vrouwen, hoe mooi is dat op 8 maart te beleven. groet trudy

  3. Wat leuk om jullie te zien lopen, Mieke, Ellen, Hilde en Marianne en natuurlijk medewandelaars. Wat een prachtige dag hebben jullie mogen beleven. Veel plezier samen 🙏😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.