Voy de Vezelay dag 12

19 maart, 20 km zonnig van Argelos naar Orthez

De afstand van Hagetmau naar Orthez is zeker 30 km. Dat vinden we te ver en er rijdt een taxi voor onze bagage. Dus stappen we ook in de taxi en laten ons afzetten, 10 km verder in Argelos.

Mijn plan was eerst te overnachten in Sallespisse, maar daar was geen overnachting te vinden. Met een beetje puzzelen vond ik de overnachting in Orthez. Op onderstaande kaart op de middelste lijn ten zuiden van Sault de Navailles. En ja, niet alleen de Pyreneeën komen in zicht ook Saint Jean Pied de Port, zoals op deze kaart te zien is.

Een etappe met weer meer hoogte verschillen dan de dagen ervoor.

We beginnen in Argelos met een bezoek aan de kerk. De glas in lood ramen worden door de zon verlicht, en dat weerkaatst op de muren. Doelen met licht en lichtinval vind ik altijd erg mooi.

De route van vandaag is over meest hele rustige wegen of paden aan de rand van de boerenerven. De bloemen schieten de grond uit, we zien iedere dag meer kleur aan de bomen. Onderweg komen we een man tegen, die vraagt of we koffie willen. We zijn net op pad en we vinden het een beetje vroeg. De geplande pauze is in Sault de Navailles. Omdat we op dat moment aan het stijgen waren, liepen we niet bij elkaar. Ieder vond het geen goed idee om met die man alleen naar binnen te gaan…….

Na Sault de Navailles volgt een prachtige stijgend en dalende weg. In de verte zien we de contouren van de Pyreneeën. Vanmorgen in de taxi was het iets helderder. Toen zagen we sneeuw liggen.

Heel mooi zijn er ook de velden die geel beginnen te kleuren van het koolzaad. En ook bomen die volop in de witte bloesem staan. Het is behoorlijk warm en dat zie je dan ook aan de bloemen.

Vlak bij Orthez beginnen we te danken van 160 naar 65 meter. Dat is zwaar voor de knieën en ook alvast een oefening voor de komende dagen.

We slapen in hotel La Bat, die speciale 4 persoonskamers voor pelgrims heeft. Tijd voor de pelgrims was……..

1 reactie op “Voy de Vezelay dag 12

  1. Mooi dat kerkje met glas in lood ramen en al lopende de natuur om je heen te zien ontsproten , die bloesem bomen 👌
    Doorzetten naar de volgende dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.