Kustpad van Oostvoorne naar Scheveningen dag 1

14 km, motregen, soms wat meer, van Tenedaplas naar Brielle

Sinds een paar jaar gaan we ook 4 dagen op pad om een deel van het kustpad te doen.

En dan vandaag het eerste stukje. We waren vandaag om 12 uur in Brielle en gingen met 2 auto’s naar het beginpunt. Het einde van vorig jaar. Over het mooie Goeree Overflakkee.

We zijn op pad met: vlnr Piet, Mieke, Elly, Els, Joepke, Patricks, Tiny, Marjo en Gerard.

Eerst door het prachtige duingebied ten noordwesten van Oostvoorne. Ook hier is het erg nat, op de meeste plaatsen konden we er goed door. Bij enkele grote plassen probeerden we heel snel te lopen om niet te diep te zakken. Bij de meesten gelukt, het water ging net niet in de schoenen.

Na een km of 6 gingen we op zoek naar een pauze plaats. Volgens Google mais zou er een open moeten zijn. We gingen er zelfs voor terug. Helaas toch gesloten. Er zagen wel ergens licht branden. Daar gingen we naar toe. De mensen van een camping (Molecaten park Kruiningergors) waren aan het verbouwen en wilden zeker voor ons nog een kopje koffie maken. Wat een mooie gastvrijheid. We waren er erg blij mee.

Door de polder gaan we naar Brielle. Eerst langs de Stenen baak. In 1630 als eerste stenen vuurtoren bij Brielle gebouwd. Brielle had in die tijd nog een haven aan zee.

Daarna gaan we door de polder naar Brielle die we van verre zien liggen. Over de dijken en langs de vestingwerken. Morgen gaan we nog even verder in Brielle rondkijken.

2 reacties op “Kustpad van Oostvoorne naar Scheveningen dag 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.