Kustpad Brielle Scheveningen dag 2

19 februari, 23 km meest droog, 10 graden

We verbleven midden in het centrum van Brielle. Dit betekent dat we de km door Brielle deze morgen hebben afgerond.

In Brielle stap je terug in de tijd. Een oud vestingstadje, met vele monumentale gebouwen. Sinds 1975 is Brielle aangewezen als monumentaal stadsgezicht. De vestingwerken zijn intact evenals 2 van de 4 stadspoorten. Gerard wilde wel even in de galg.

Brielle ligt aan het Brielse meer. Oorspronkelijk was het deonding van de Maas, met een belangrijke vaarverbinding met Rotterdam. De riviermonding slipte dicht en nu is het afgedamd en voor recreatie geschikt. Wij zijn vooral onder de indruk van de enorme bruggen en viaducten. Die zien we als we op weg naar Rozenburg gaan. Vanaf Rozenburg gaat er een gratis pont naar Maassluis.

Intussen genieten van de donkere luchten en zijn we blij dat het zo goed als droog is vandaag. Ook Maassluis heeft een heel sfeervol centrum. Na 13 km hebben we er pauze bij monsieur Paul. Maassluis heeft ook haventjes, in deze wintermaand is het er rustig.

Na de lunch gaan we door het sfeervolle Maasland. We zien al sneeuwklokjes en  narcissen in bloei. Opnieuw vele watertjes en bruggen. Door de polder gaan we terug naar Maassluis West. Met veel modder en glibber partijen. Onze wandeldag zit erop. We kijken terug op een heerlijke dag! Dat verdient een etappe drankje.

2 reacties op “Kustpad Brielle Scheveningen dag 2

  1. Mooie omgeving daar met die mooie gevels en bruggen. Gelukkig hebben jullie het droog gehouden. Feit is wel dat de grond nog op vele plaatsen erg verzadigd is! Veel wandelplezier en droog weer! Groetjes Elly

  2. Mooie omgeving daar met die mooie gevels en bruggen. Gelukkig hebben jullie het droog gehouden. Feit is wel dat de grond nog op vele plaatsen erg verzadigd is! Veel wandelplezier en droog weer! Groetjes Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.