Brabants vennenpad dag 3

14 februari, 20 km, motregen, 13 graden

De start is in Olland vandaag. Volgens het Brabantse vennenpad, zouden we na 20 km in Son aankomen. Hieronder zie je hoe we er uiteindelijk gekomen zijn.

We wandelen van Olland via Rijsingen naar Sint Oedenrode. Dat was de bedoeling door het Dommeldal. We vonden een ommetje Rijsingen waardoor via een mooi paadje, nieuwe wegen vonden. Het water van de Dommel staat erg hoog. Ook de wandelpaden zijn inmiddels rivieren geworden en we gaan terug naar de verharde weg.

We komen Sint Oedenrode binnen via het kasteel Dommelrode. Daar hebben we onze pauze. Wat mooi dat we gastvrij worden ontvangen bij Braveau, daar hebben mensen met een beperking de mogelijkheid ervaring in een restaurant op te doen. Op deze Valentijnsdag prachtig versierd.

Na Sint Oedenrode loopt de route onder de A50 door. Een stuk fietspad en wat staat er? Afgesloten vanwege hoog water……we zien voor ons wandelaars een verhoging. Daar durven we wel op. We moeten erg bukken en komen zo aan de overkant. Een eindje verder loopt de route naar de Dommel. Dat gaat opnieuw niet lukken en we passen steeds de route aan, om weer terug te komen op het vennenpad. Daarna gaan we naar het Vresselsbos met de vennen, o.a. Hazenputten. Ook dat lukt niet en zo komen we uiteindelijk bij de Vresselse hut. Even droog worden, uit rusten en dan ervoor kiezen om de doorgaande weg naar Son te nemen.

Deze heerlijke wandeldag zit er weer op. We gaan steeds opnieuw proberen andere wegen te vinden.

4 reacties op “Brabants vennenpad dag 3

  1. Wat was het weer genieten ondanks de regen en hindernissen, maar heerlijk gewandeld met mooie mensen, dankjewel allemaal, grtjes Bernadette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.