Brabantse vennenpad dag 2

7 februari van Boxtel naar Olland, droog 7 graden 18 km

We gaan vandaag vanaf station Boxtel op pad. Een prachtige route langs de Dommel, door natuurgebied de Geelders. Ook zijn we bij het Sint Jans pontje aangekomen……oversteken konden we wel, de route vervolgen naar Liempde was niet mogelijk.

Vlak na station Boxtel komen we langs kasteel Stapelen. Daarna gaan we naar de Dommel. Zo dicht bij de bebouwde kom en toch al meteen zo rustig. De Dommel is ver genoeg gezakt. We kunnen er met droge voeten lopen.

In de Geelders is het bijzonder nat. We komen een heel eind. Plotseling is het echt te nat, een beetje modder en natte schoenen is niet erg. Wel als de plassen zomaar enkel hoog worden. We passen de route aan en door het wandelroute netwerk vinden we een ander pad.

We dachten dat de rest over verharde paden zou gaan. Dat was niet het geval. Richting Sint Jans pontje ging het nog net. We steken over. De stroming is heel sterk en we mochten met 5 op het vlot. Aan de overkant zou het wandelpad naar Liempde moeten gaan. Dat was volledig overstroomd. Dus toch maar terug. De pauze die we in Liempde hadden bedacht laten we achterwege en gaan naar Olland.

De bar is daar open en we zijn van harte welkom voor ons etappe drankje. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. De overige bezoekers vonden dat we allemaal blij waren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.