Mullerthal trail dag 2

16 oktober, 19 km, zonnig 1-10 graden van Beaufort naar het dorpje Mullerthal over route 3, dan vanaf Mullerthal over naar route 2, naar Altrier. Het meest zuidelijke punt van route 2.

Zo ziet route 2 er uit, die doen we de komende dagen. Totaal is die ongeveer 37 km.

En vandaag zijn we dan echt begonnen met de 112 km lange trail. En wat voor een dag. Langs spectaculaire rotsen en ook door smalle rotsspleten, echt fantastisch! Deze koude morgen begon met een zonsopkomst…..een gouden zon over een deken van mist. Een kerktoren nog net te zien. Onze dag begon al zo mooi.

We starten vanaf Beaufort en gaan eerst via nog gladde loopplanken naar het kasteel van Beaufort.

Naar het dorpje Mullerthal lopen we geruime tijd langs een riviertje. Een riviertje tussen hoge rotsen, met grote stapstenen. Smalle onverharde paden, als we het water over moesten gaan, waren er vlonders. We moesten goed opletten om niet over de boomwortels te struikelen. Gewoon maar even stilstaan om al het moois goed te kunnen bewonderen. Hier en daar zijn watervalletjes. Kun je je voorstellen, geen verkeer te horen, alleen het geluid van de watervallen

Zo ging het tot Mullerthal. De eerste 8 km. We dachten dat er wel een restaurant open zou zijn voor koffie…..helaas Ruhe tag, zowel maandag als dinsdag. We hebben er toch even pauze en zitten er in de zon buiten. Gelukkig hadden we een lunchpakket gemaakt en (bijna) voldoende bij ons. Intussen zijn we in de mist terecht gekomen. Dat levert kunstwerkjes van spinnenwebben.

Na het dorpje Mullerthal gaan we overstappen naar route 2. Precies na Mullerthal kom je door het meest prachtige deel van de trail. Niet alleen langs de rotsen en ook tussendoor, de gangen soms niet breder dan 40 cm. Het is donker, de rotsen zijn niet recht van vorm, er zijn soms trapjes die je amper kunt zien. We vinden het een avontuur.

Bij de Kuelscheier kun je een hele smalle doorgang in. Ik ga buiten om, de anderen klimmen dapper nog weer omhoog

Ook daarna blijft het mooi. We zijn verrast van zoveel sprookjes achtige natuurverschijnselen.

Zo lopen we door naar Altier aan de grote weg (N11) met diverse bushaltes. We waren er net en daar kwam de gratis bus naar Echternach. Dat was 11 km en we waren er zo. Op het station van Echternach nemen we de bus naar Beaufort. Dat gaat helemaal over de haarspeldbochten. In Beaufort gaan we naar de plaatselijke bakker voor een kopje koffie of thee en ja daar hoort wat lekkers bij.

Vlak voor het eten gaan we ons etappe drankje halen in de bar van ons hostel. Proosten op deze wonderschone dag.

 

4 reacties op “Mullerthal trail dag 2

  1. Wat een bijzondere route. Ik denk als liefhebber van Fotografie… wat was ik daar graag bij! Wat had ik mooie foto’s kunnen maken. Zonsopgang de mist, water partijen! Geniet samen! Groetjes ook vandaag zeker aan Elly

  2. Ja als ik mee zou lopen zouden jullie steeds op mij moeten wachten. Omdat ik nog aan het fotograferen zou zijn. Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.