Mullerthal trail dag 1

15 oktober, 14 km, droog en zon 10 graden, vanaf Beaufort een extra rondje

Wat is het bijzonder om in de ochtend om 9 uur uit Den Bosch te vertrekken en dan 3,5 uur later in een totaal andere wereld te zijn. De verbazingwekkend mooie Mullerthal trail.

Een groot gebied met schitterende rondwandelingen, in de omgeving van Echternach. We overnachten in Beaufort, in de “jeugdherberg” en zijn vandaag gestart met een rondwandeling vanaf het hostel. Op deze kaart het meest noordwestelijke deel. Langs de Herkuleskapp, Steekaul en het dorpje Bigelbach.

We zijn op pad met: Mieke, Leo, Gerard, Janna, Elly, en Marianne

De route is zeer goed gemarkeerd. De GPX track met de afstanden heb ik op de website gevonden en er zijn busverbindingen om van de ene naar de andere plaats te gaan. Vandaag is het zondag en er zijn wegopbrekingen. Ik had gepland naar het beginpunt van alle wandelingen te reizen (Mullerthal), en dan terug te lopen. Dat zou 1 uur duren door de omweg via Echternach. Zo veranderde ons eerste plan. We kiezen voor de kortere rondwandeling. Het eerste deel was langs rotspartijen met diverse soorten gesteenten. We kijken de ogen uit …..😉

Bossen tegen de hellingen, dan weer beukenbossen, berken en dennenbomen. Her is er stil, we horen alleen onze voetstappen, over de pas gevallen bladeren. Nog niet zoveel, de herfst is pas vandaag begonnen, met een plotselinge daling van temperatuur. Bij de berkenbomen zien we heel veel vliegenzwammen. Die schieten, letterlijk, als paddestoelen uit de grond.

Aan de randen van de bossen hebben we mooie vergezichten. Dorpjes, dalen en weer opnieuw heuvels. Glooiend met steeds op de hoogte tussen 300 en 400 meter. Ook hele velden met koolzaad. Vast de 2e oogst, dit verwachten we in het voorjaar.

Het was een heerlijke eerste dag. We zijn om 17 uur terug in ons hostel. In de bar genieten we van ons eerste etappe drankje. We hebben er volpension en hoeven niet meer de deur uit. Na een wandeldag wel zo prettig……

5 reacties op “Mullerthal trail dag 1

  1. Hallo wandelaars, geweldig jullie wandel omgeving. Ik zie dat jullie toch een jas nodig hebben. Geniet van deze geweldige tocht. Vele groetjes aan mijn vriendin Elly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.