Dagwandeling Posbank

9 september, 16 km, 20-31 graden

Te warm voor een wandeling? Misschien. Maar het heeft ook echt wel wat. Vroeger dan gewoonlijk vertrekken en afgezien van het middelste deel loop je helemaal in de bossen.

Het is een NS wandeling van Dieren naar Velp over de Veluwe zoom. Eerst na je naar landgoed Hof te Dieren en dan ben je al snel in het Nationale Park de Veluwezoom. Het deel door de Onzalige Bossen is echt klimmen en dalen, zoals je op het hoogteprofiel kunt zien. We zien de eerste paddestoelen en doordat het eerst heel mistig was de miststralen door de bomen. Ben jna met het blote oog niet te zien, mijn camera registreert ze.

We gaan daarna naar de Posbank, met het prachtige uitzicht over de heidevelden. De Posbank heeft zijn naam te danken aan de heer Pos. In 1918 is een stenen bank geplaatst en ter ere van Hr. Pos. De heide is bijna uitgebloeid. Hier en daar zie je nog wat paars door de bruine heide. In elk seizoen mooi. De glooiende velden met een wandelpad erdoor. Op deze zaterdag is het er gezellig druk. Meer fietsers dan wandelaars, op onze paden is het rustig. We zijn op pad met Elly, Leo, Geerte en Ingrid.

 

Na de heidevelden komen we weer in de koele bossen en door landgoed Beekhuizen en de Beekhuizerbeek.

We gaan met de trein terug van Velp naar Dieren. Deze prachtige wandeling sluiten we af met een etappe drankje bij het restaurant van de Posbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.