Camino francais Vilacha

25 september, 20 km, zonnig 25 graden, van Sarria naar Vilacha (vlak voor Portomarin)

Gisteren was het plan naar de mis te gaan van 19 uur in het kerkje El Salvador, vlakbij onze herberg Don Alvaro. Het stond op de kerkdeur en ook de man van de herberg had het gezegd. Wij wachten keurig voor de deur. Ook na 19 uur ging de deur niet open. Zo gingen we vroeger dan gedacht naar het restaurant. Omdat het reuze druk was in Sarria, kwam dat wel goed uit.😉 Tegenover de kerk vonden we een groot bord met Sarria. 

Sarria betekent ook……nog iets meer dan 100 km te gaan. Santiago……we komen er aan. Op onderstaande kaart zie je waar we ongeveer zijn.

De route van vandaag is eerst vooral stijgen en daarna ook dalen. Op dit hoogte overzicht lijkt het aan het eind alleen maar dalen. Nou, dat is niet zo in Galicië. We hebben steeds, stijgingen en dalingen. Het voelt als alles wat we dalen, gaan we ook weer omhoog.

Het is vandaag zeer druk. Even schakelen na de rustige etappe van Samos en ook daarvoor, waar we gezellige drukte hebben ervaren. Geen idee hoeveel mensen vandaag onderweg zijn. We horen dat Portomarin helemaal vol is. Vanaf Sarria is het eerste deel  vooral stijgend door bossen en met prachtige vergezichten. Als de zon erbij komt, glinstert het nog natte gras.

We hebben de tijd en hebben ongeveer elke 5 km pauze. Waarom niet met dat heerlijke weer. Zo rusten we in Barbadelo, Peruscallo, Casa Morgade en Mercadoiro. Intussen glijden de km’s onder onze voeten.

Bijna ongemerkt passeren we de “100 km” paal. Een beetje verder dan verwacht. Ik denk dat men de paal heeft verplaatst. Eerst zien we 99.930 meter, iets daarvoor vinden we de 100 km paal. Helemaal beschreven. De 100 km tekst is hier geen plaatje, maar in de stenen gegraveerd.

Het laatste deel van de etappe dalen we echt af naar Vilacha. We hebben zicht op Portomarin, dat ligt nog lager.

Hier op de camino français zijn er meer winkeltjes met souvenirs. Wij troffen ook een mevrouw die haar eigen vijgen langs de weg verkoopt. En….we kregen er een gratis en ook nog walnoten.

We overnachten in Casa Banderas in Vilacha. Wat een heerlijke plek. Er wordt voor ons gekookt, we zijn hier met ongeveer 10 pelgrims. Een tuin, een overdekt terras, zo genieten we van ons verdiende etappe drankje. We voelen ons verwend…..

1 reactie op “Camino francais Vilacha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.