Dag 8. Villafranca del Bierzo – Las Herrerias

25 september, 23 km, 10-25 graden. Hoog via de Camino Duro en laag langs de Valcarce rivier

 

Wat een mooi hotel annex herberg is Vina Femita. Een familiebedrijf van wie huis en herberg in 2012 door vuurwerk van een feest nabij volledig was afgebrand. Sinds vorig jaar is het weer opgebouwd en operationeel.

Met een prachtige tuin, terras, bar, restaurant en slaapzalen met lage bedden. Onze kleding wordt voor ons gewassen en gedroogd. En we hebben hier heerlijk onder de blauwe regen gegeten.
Het blijft mooi weer. Er zijn twee mogelijkheden om vanuit Villafranca verder te lopen. 9,5 kilometer laag, langs de rivier door de Valcarce vallei. Of  de Camino Duro (zware weg) 9 kilometer  omhoog, meer dan 600 meter langs de bergkam met uitzicht op de pelgrims die beneden lopen. En daarna 3 kilometer naar beneden. Dat gaan we doen. Onze benen voelen supersterk ondanks de lange wandeling van gisteren.

Om 8 uur vertrekken we. De zon is de nog niet op. Het eerste stuk gaat steil omhoog.

 

De zon komt op.

We krijgen fraaie uitzichten tegen een blauwe lucht.

Na 9 kilometer hebben we de eerste stop in een bar in het bergdorpje Pradela. Daarna volgt een steile afdaling.

Beneden komen we in Trabadelo weer op de gewone route veel pelgrims tegen. Het was prachtig, maar inspannend. We lopen nog 11 kilometer langs de Valcarce rivier naar ons doel van vandaag Las Herrerias. Het is inmiddels warm en deze route is lang niet zo boeiend. We lopen van dorpje naar dorpje over trottoir of weg. Het is bovendien vals plat.

We arriveren om 4 uur moe bij onze herberg. Dat laatste stuk was best veel met die hitte na de inspannende maar prachtige Camino Duro.

 

 

 

 

 

4 reacties op “Dag 8. Villafranca del Bierzo – Las Herrerias

 1. Lieve pelgrims,
  Hier is moed voor nodig , wat een power hebben jullie allemaal….
  Wat een prachtige foto’s allemaal van de natuur en jullie geweldig…
  Ik krijg al meer heimwee….
  Wandelse vandaag …

  Groet Jopie 🙏

 2. Wat een schitterende natuurbeleving zo vroeg in de morgen. Maar sjongejonge wat een sterke lopers zijn jullie. Petje af en jullie pauzes zijn dan ook dik verdiend. Straks met een rugzak vol onvergetelijke herinneringen naar Nederland terug. Erg knap gedaan! Hartelijke groet Alex en Ada.

 3. Ik kan me volledig aansluiten bij de vorige reacties. Geweldige tochten allemaal. En ook niet de lichtste.
  Ook de hoogte verschillen wandelen jullie met gemak👍petje af voor jullie maar ook logisch met zulke kuiten🤗Veel wandelplezier allemaal en groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.