Camino francais Sarria

24 september, 15 km, zonnig 12-25 graden, van Samos naar Sarria

Een bijzonder mooie etappe over Samos. Op onderstaande kaart vanaf Triacastela naar het zuidwesten en vanaf Samos vooral naar het noorden om bij Aguiada weer aan te sluiten op de directe route van Triacastela naar Sarria. Het is 7 km verder, maar zeker de overweging waard.

Bij het verlaten van Samos vinden we een pelgrim, die al heel lang wacht om verder te kunnen gaan. Wij gaan ervoor. Op deze nog frisse zondagochtend. Het is nog maar 12 graden als we om 8.30 uur vertrekken.

De km palen wijzen ons de weg. Na vandaag nog ongeveer 115 km te gaan voor we in Santiago zijn. We gaan vooral door het bos over de holle wegen, we klimmen en dalen. Het is veel stijgen en dalen, we voelen het wel.

Als je dan boven komt is het even uithijgen, even van de omgeving genieten en gewoon weer verder gaan.

Intussen komt de zon over de horizon en de nog gouden kleuren, kleuren het landschap. Zelfs het water in Rio Oribio kleurt goud.

We hebben een verrassing vandaag. Een niet verwachte koffie stop. Bij een boerderij waar de muren versierd zijn met allerlei dakpannen. Dat was op ongeveer 8 km na Samos. Een fijne plek, de houtkachel brandde voor ons.

Vlak voor Sarria vinden we ook een verrassende stop, bij een glamping. Pas in 2022 gestart en ook voor de pelgrims. Wij vinden het een hele relaxte plek en blijven er even. De afstand is vandaag maar 15 km. We nemen het ervan.

Sarria zie je al van verre liggen. Het ligt op een heuvel en vanaf Rio Sarria worden de pelgrims over een lange trap geleid, we schatten wel 50 treden. Met deze temperatuur goed te doen. Wij kunnen dat.

Wat gezegd wordt is dat het zo druk kan zijn vanaf Sarria. We horen dat alles dit weekend vol zit, ook in Portomarin. Dat gaan we morgen ervaren. We gaan naar Vilache nog 2,5 km voor Portomarin. Misschien zijn de meesten al weg als wij vertrekken………

1 reactie op “Camino francais Sarria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.