Camino Français Samos

23 september, 20 km, van Fonfria naar Samos, zeer zonnig 20 graden

Vandaag hebben we een jarige in ons midden. Monica viert haar verjaardag hier met ons in Spanje. Van harte gefeliciteerd Monica.

Wat is onze herberg Reboleira in Fonfria een feestje om te mogen zijn. Zeer gastvrij, vriendelijk en voor alle pelgrims tegelijkertijd een heerlijke maaltijd. We waren gisteren met ongeveer 35 pelgrims. Echt gezellig met zijn allen aan 1 tafel.

Vanmorgen was het nog donker toen we gingen ontbijten. Het is ongeveer om 8 uur licht. Een blauwe lucht was het kado van deze morgen. Wel fris, maar wat ziet het er mooi uit in de heuvels van Galicië.

We starten met de daling naar Triacastela. Van ongeveer 1300 meter naar 670 meter.

De daling naar Triacastela is vooral open met uitzicht naar beide zijden. De zon vooral in de rug, we lopen ongeveer van oost naar west.

Vlak voor Triacastela is het meer bos. Bij Ramil zien we de meest gefotografeerde boom van de Camino van wel 8 meter doorsnede.

In Triacastela hebben we even pauze bij restaurant Xacobeo. Een broodje met gebakken ei mee voor de lunch en we gaan weer op pad. Na Triacastela kiezen we linksaf (goed opletten), dat is naar Samos ipv naar Sarria.

De route van Triacastela is vooral door de bossen en we passeren veel dorpjes zoals San Cristobo, en Lastires. Op het hoogte profiel lijkt het vlak. Dat is niet zo. Het gaat steeds omhoog en omlaag. Een erg mooi pad langs Rio Oribio.

Na 20 km zien we bij de laatste daling het klooster liggen.

We slapen in herberg Val de Samos. Niet ver van het klooster. Samos heeft een paar cafeetjes. We kiezen er een in de zon voor ons etappe drankje.

In de avond hebben we een rondleiding in het klooster. Ontstaan en in de 6e eeuw. Vroeger theologisch centrum, later een Benedictijnen klooster. Het grootste klooster van Spanje. We zien prachtige muurschilderingen. Een bijzondere afsluiting van de dag.

1 reactie op “Camino Français Samos

  1. Pelgrims, ik vind het heel fijn om jullie zo te volgen , ik kijk er naar uit ,even het gevoel van de Camino het blijft trekken .. en de mooie foto’s zie ik herkenning dat leuk 🥰
    Buen Camino 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.