Dag 6. El Acebo – Ponferrada

23 september, 16 kilometer, 6-20 graden van fris, naar warm, zonnig . Steile afdaling naar Molinaseca. Daarna langs wijngaarden licht glooiend naar Ponferrada.

Het belooft zonnig te worden maar als we opstaan is het nog nevelig. In de verte zien we lichtjes van de stad Ponferrada, ons doel van vandaag.

De lucht is weer prachtig als we met onze etappe starten.
Achterom kijkend zien we het hotel waar we afgelopen nacht in het herbergsgedeelte hebben geslapen. Het was een prima plek.  We hadden lage bedden verdeeld over 2 slaapzalen en hebben lekker gegeten.

Eerst dalen we geleidelijk af naar het ‘museum’dorpje Riego de Ambos. De houten balkonnetjes zijn karakteristiek voor de bergdorpjes in de regio Castilla y Leon.

We halen een stempel in een kapelletje.

Na het dorp begint de zware afdaling naar Molinaseca. Gelukkig is het vandaag droog. Anders zou het nog lastiger zijn geweest. Als het te slecht weer is kun je ook via de weg lopen, wel wat langer.

Wat lief!
Bramen plukken

Eindelijk na 8 kilometer zijn we beneden in Molinaseca. Wat is het daar lekker warm.

Door de wijngaarden lopen we verder naar Ponferrada. We picknicken onderweg en krijgen water aangeboden van een Amsterdamse die hier al lang woont.

Rond half 3 lopen we Ponferrada binnen. Van verre hebben we de indrukwekkende burcht al zien liggen.

In de middeleeuwen werden pelgrims door de tempeliers van de orde van Santiago van deze burcht beschermd.

Het etappedrankje op het gezellige plein smaakt heerlijk.

De tempo verschillen in onze groep zijn niet zo groot. We lopen niet altijd bij elkaar, maar wachten steeds op elkaar op herkenbare punten. Heel fijn dat we de zware afdaling zonder problemen en opgewekt hebben gedaan! Mijn complimenten aan ons allen.

 

4 reacties op “Dag 6. El Acebo – Ponferrada

  1. Pelgrims wat hebben jullie je best moeten doen van hoog naar laag , heel goed gedaan 👏
    Ik vind het leuk om jullie zo te volgen , met ook nog de mooie foto’s klasse 👍

  2. Prachtige verslagen. Vijf jaar geleden heb ik dezelfde weg afgelegd. Dankzij de vele foto’s herken ik veel. Dank u, hou het veilig en ik blijf jullie volgen. Een pelgrim uit België , Evergem.

  3. Alle verslagen gelezen. Prachtige en gezellige foto’s ook. Wat veel afwisseling in weertype, omgevingen, cultuur en natuur. Maar ook best een grote prestatie al vertrouw ik jullie dat zonder zorgen toe. Geniet lekker verder enne….zo’n beleving voor altijd ” in je rugzak”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.