Camino francais Melide

27 september, 23 km, bewolkt, 24 graden van Airexe naar Melide

Vandaag vooral paden door de bossen. Steeds glooiend en dat door het mooie Galicië. We gaan van Airexe naar Palas de Rei en van Palas de Rei naar Melide.

Zelf begin ik vanaf Palas de Rei en dat is 15 km. Vanmorgen hoorden we van de taxi chauffeur dat er in Palas de Rei wel 2000 pelgrims kunnen slapen. Bij vertrek uit Palas de Rei zijn de meeste pelgrims al onderweg. Voor ons dan ook heerlijk rustig. In de kerk treffen we een groep scholieren, die voor vertrek naar de mis gaan.

Door de mooie omgeving gaan de km’s onder onze voeten. Hier en daar heb je doorkijkjes, bv bij deze horreo, waar je een andere horreo doorheen ziet. Horreo’s zijn opslagplaatsen voor o.a. mais om het te laten drogen. Door de grote stenen eronder kunnen de muizen er niet in klimmen.

Bij Lobreiro zien we dit mooie kerkje en we passeren een brug over Rio Seco. Vlak voor Melide is de heide nog in bloei. Samen met een soort brem een kleurrijk schouwspel.

Daarna komen we bij Furelos. Ik weet nog van de eerste keer dat ik dacht dat ik er al was. Dan is het echt nog 2 km. Die kunnen er vandaag nog makkelijk bij.

We slapen in de prachtige herberg San Anton in Melide. Er is een bar bij en een tuin met overkapping. Fijn want er vallen een paar druppeltjes.

Nog ongeveer 60 km te gaan naar Santiago. Naar Salceda, Lavacolla en tenslotte Santiago.

7 reacties op “Camino francais Melide

 1. Prachtige verslagen en foto’s. Erg leuk om mee te lezen en digitaal mee te wandelen. Veel succes de laatste dagen op weg naar Santiago !!

 2. Het zijn de laatste loodjes…maar wat is het een genot om jullie op de mooie route te volgen en dan die foto’s van mieke top. Hou vol dames en geniet van dit alles. BUEN CAMINO.

 3. Goedemorgen allemaal,
  Wat fijn dat het jullie goed gaat. Geniet want ineens zijn jullie aangekomen in Santiago!
  Liefs Anja Jurjus

 4. Echt leuk om de reis van jullie te volgen, dank zij Annemieke, jullie zien er gelukkig en blij uit, ik ben blij met alle foto’s 😄, liefs voor jullie allemaal

 5. Het eind komt in zicht. Maar wat een prachtige wandeling. Heel leuk om jullie te volgen. Geniet nog maar lekker 👧 👧👧👧👧👧👧

 6. Het volgen van de pelgrims blijft interessant
  Respect voor een ieder.
  En wat een mooie beelden er bij
  Jammer dat ik vanaf woensdag niets meer hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.