Dag 10. Fonfria – Samos

27 september,  20 km, 13-20 graden, half bewolkt

Het was echt feest gisteravond bij het gezamenlijke eten met 70 pelgrims. Er werd zelfs gedanst op Galicische muziek. Leuk om mee te maken. Het deed me denken aan Casa Fernanda op de Camino Portugues. Het slapen ging iets moeizamer. Ook het vinden van mijn schoenen vandaag.

We gaan om kwart voor 8 in het nog bijna donker op pad. Dat ziet er zo uit. Maar dan komt de zon echt op. Prachtig.

De eerste 9 kilometer dalen we van ca. 1300 naar 600 meter in Triacastela. Afspraak is dat we elkaar daar zien. Iedereen loopt voor me uit dus tot Triacastela alleen maar foto’s van de natuur.

Triacastela in zicht

In Triacastela houden we onze eerste pauze. Daarna is het nog 10 kilometer naar Samos. Eerst moeten we kiezen. Het wordt linksaf.

We lopen eerst 3 kilometer lang tussen de weg en een wildstromende rivier. Daarna over holle wegen langs riviertjes, weiland en door gehuchten.

Onze tweede stop is na 15 kilometer.

Rechtsboven een horreo (graanschuur, typisch voor Galicië). Hieronder rood met witte paddestoelen (zo rood zie ik ze niet in Nederland) en een palloza (Galisisch huis).

En dan zien we het klooster van Samos van bovenaf en later van dichterbij. We zijn er.

1 reactie op “Dag 10. Fonfria – Samos

  1. Schitterende foto’s en als je de verslagen leest is het zó goed voor te stellen hoe jullie genieten zullen van alles wat je ziet en hoort. Nou ja, bijna alles…tja ook daar . Op naar het uiteindelijke doel. Veel succes en houd vol! Hartelijke groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.