Camino Finistere dag 5

24 augustus, 17 km van Maronas naar O Logoso, bewolkt, 23 graden

Wat een groot verschil met gisteren. Onze Camino planning aangepast en vanaf Maronas de taxi gepakt naar ons overnachtingsadres Monte Aro. Vandaag weer terug met de taxi naar Maronas. Dat was een idee van Johanna en Nienke…..we willen wel de hele route lopen. Dat kan! Dat betekent dat we niet vanaf Monte Aro vertrekken, maar vanaf Maronas.

Die stijging volgens het hoogteprofiel is naar Monte Aro. We zijn reuze blij dat we die niet gisteren hebben gedaan. Nu in de koelte van de ochtend is het heel goed te doen. De temperatuur is maar liefst 15 graden lager. Het is een bijzonder mooie route over boerenweggetjes. Het land via kleine heggetjes verdeeld in kleine postzegels. Zo lijkt het als je er vanboven op kijkt.

Het lijkt even dat de stijging nog verder gaat. Na de grote stijging dalen we af in de richting van Embalse da Fervenza. Daar in de verte zien we het liggen.

Dat immense landschap naar Olveiroa is vooral dalen met af en toe een pukkeltje. Dat zie je niet, het lijkt of we aan de horizon staan.

Olveiroa is vooral een verblijfplaats voor de pelgrims. Er is een algemene herberg, wat bars en prive herbergen. We zien mozaïek met een pelgrim, grote horreo ’s en muurschilderingen. Johanna wil er wel bij….

Deze dag is het erg rustig. De etappe voor de meeste pelgrims is van Negreira naar Olveiroa van meer dan 30 km. We zitten ertussenin, en kunnen in alle rust van deze schitterende Camino genieten. Na Olveiroa beginnen we aan de klim naar Logoso. Langs de windmolens en diep beneden ons de rivier. We horen kleine watervallen, verder alleen een enkele vogel. Zouden hier en ok dieren leven vragen we ons af?

We lopen vandaag vooral ons eigen tempo. Wat leuk dat we elkaar bij onze herberg weer treffen. We worden er hartelijk ontvangen. Mieke de Hollanda? Ja die kennen ze wel…..😉Dit etappe drankje is weer verdiend.

2 reacties op “Camino Finistere dag 5

  1. Sjonge,jonge,wat maken jullie weer een mooie wandelreis.
    Ik geniet mee, prachtige foto’s weer, en heerlijke verhalen.
    Jullie zijn kanjers hoor.
    En wat leuk dat ik Fredy nog eens zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.