Camino Finistere dag 6

25 augustus, 17 km van O Logoso naar Cee, eerst motregen later zonnig 23 graden

De daling naar Cee staat in het boekje met een uitroepteken. Dat betekent steil naar beneden, 250 meter dalen in 3 km en dat over een pad met losse steentjes. Dat kunnen wij!!!

Een daling naar Cee betekent ook….de zee zien.

Vanmorgen begon de dag met wat motregen. Of was het laaghangende bewolking? Dan toch maar de regenkleding tevoorschijn toveren. Die zat inmiddels niet meer in de dagrugzak. Gelukkig was Correos nog niet langs geweest om de bagage op te halen. Bij de grens van Dumbria staan deze reuze schoenen. Wie de schoen past, trekke hem aan 😉

Vlak daarna is het echt zover. We gaan kiezen. De route naar Finistere of Muxia? Wij weten het wel. We gaan naar Finistere….

De route borden zijn duidelijk. Vergissen is bijna niet mogelijk. Bij het informatie centrum krijg je aanvullende informatie. Je volgt of de weg naar het zuidwesten of naar het noordwesten. Op de kaart goed te zien.

Er volgt een weg door een natuurgebied. Een glooiende weg met hier en daar wat bomen. Heel even verschijnt een regenboog. Net niet fel en lang genoeg om het goed op de foto te zetten. Door de nevel zien we ook veel spinnenwebben met druppels. We kijken onze ogen uit.

Het is ook de dag van de kapelletjes. Bij Ermita das Nieves hebben we even pauze. Ik zing het lied van “Pilgrim”. Een mooi moment. Een ander kerkje, San Pedro was open. Even een klein stukje van de route. Het kerkje is open, er is muziek en we steken een kaarsje aan voor onze dierbaren.

Ook al lijkt het alleen te dalen, we hebben ook steeds opnieuw stijgingen.

Dan zien we voor het eerst in de verte de zee. Als we heel goed kijken zien we zelfs Finistere liggen. Hebben we dan bijna het einde van de wereld bereikt? Er komt steeds meer blauwe lucht bij en de vergezichten rijgen zich aaneen.

Na de lange en felle daling komen we dan echt in Cee aan. Op weg naar albergue Moreira hebben we alvast ons etappe drankje.

Even toerist zijn? De watervallen van Cee zijn bijzonder mooi. Een taxi brengt ons ernaar toe. In 10 minuten ben je er, en zie je een wondertje van de natuur.

5 reacties op “Camino Finistere dag 6

  1. Goedemorgen, wat een prachtige wandeling met sterke dalingen , wisselend weer. Prachtige foto’s bij Cees en de kapelletjes.Veel wandelplezier en sterkte
    Groeten Margreet van Berge Hartman

  2. Gelukkig is het niet meer zo warm, dit beetje regen droogt wel weer op.
    En wat een heerlijk gevoel moet het zijn dat het einde in zicht is👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.