Camino Finistere dag 4

23 augustus, 12,5 km, 25-35 graden van A Pena Alta naar Casa Pepe, Maronas

Spreuk van de dag:’Ik ben krachtig en prachtig. Wat ik graag wil, zal me lukken.’

En toch is dat wel een dingetje. Het plan was om door te lopen naar Monte Aro. Door het boekje van John Brierley was ik ervan uitgegaan dat het 15 km totaal zou zijn. Tot aan Casa Pepe was het al 12,5 km en er komen er nog 6,5 km bij. Bij Monte de Aro staat onze bagage. Deze groep had dat wel gekund denk ik. Maar. …….. intussen was het al 32 graden. Wat nu? Willen we het graag en kunnen we het dan? Na rijp beraad komen we tot de conclusie dat het niet verantwoord is. We stoppen en gaan met de taxi naar Monte Aro. Morgen zakt de temperatuur naar 25 graden en we gaan terug om het deel van Casa Pepe naar Monte Aro alsnog te doen. Dat komt dan op 17 km uit…….

En dan nog. Het lijkt volgens het boekje vlak. Zie onderstaand kaartje van Piaxe naar Maronas.

En wat komt eruit????

Deze morgen zagen we de zon boven de horizon komen. Wat een mooi moment van de dag. Laat de dag maar komen…..we wensen elkaar buen camino en gaan op pad.

Een wonderschone etappe. Met het mooie strijklicht van de ochtend wordt het zelfs nog mooier.

Wat kunnen we blij worden van onverwachte versnapering langs de weg. Een bakje bosbessen voor “donativo” Heerlijk.

Intussen gaan de km’s door de hitte doortellen. Ik had net gezien dat het naar Casa Pepe dan nog 4 km is. Dat gaat wel lukken, het tempo is er bij mij wel uit. Het stijgt en daalt en daalt en stijgt weer. Weliswaar niet veel meters, we voelen het wel.

Bij Casa Pepe rusten we wat uit en Flora en Pepe helpen ons aan een taxi om naar Monte Aro te gaan. Ook dat hoort bij Camino…….niet vasthouden aan plannen, maar denken wat kan wel. Trots op deze toppers, dat zij dat kunnen. Lief voor jezelf zijn, is altijd een optie en dan kan de keuze anders uitvallen…..

Wij proosten op deze mooie dag.

7 reacties op “Camino Finistere dag 4

 1. Wat een heftige tocht, door de warmte/hitte is het echt zwaar…. we bewonderen jullie.
  Broer Arie van Ali en Elly moet er niet aan denken, ga zo door, wij genieten van het verslag en de fotoos. Hartelijke groeten en een dikke knuffel!!!

 2. Leuk om weer mee te lezen met jullie mooie tocht. Prachtige zonsopkomst en goed bezig allemaal! Sterkte met de warmte, best intens.
  Warme groet van Ada

 3. Die warmte zal niet meevallen.afgelopen weekend 32 graden in duitsland 21 km , nou ik heb het netjes ingekort tot 12km de volgende dag. Veel te heet. Goed naar lichamen luisteren. Toy toy

 4. Wat een hitte moeten jullie doorstaan petje af hoor.
  Het kan vlak lijken maar volgens mij is get een pittige wandeling. Kan op deze manier toch van de wandeling genieten 😊 wens jullie morgen weer een hele fijne wandeling👣

 5. ‘Beter ten halve gekeerd ‘ is hierop goed van toepassing. En zeker nu met die hitte. Zelf ben ik een week geleden geopereerd en operatie is prima verlopen. De pijn is om te hebben maar de ene nacht slaap ik wat beter dan de andere.
  Verder wens ik jullie nog veel wandelplezier toe en geniet ervan.
  Dat doe ik zeker nu ook met mijn nieuwe knie.

 6. Goedemorgen dames,
  Wat een pittige tocht zijn jullie a h lopen en klimmen .Ik lees vol bewondering de leuke verslagen en zie de foto’s en kaartjes
  Hou vol, en zet m op
  Speciaal Alie en haar zus
  Groeten Margreet 🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.