Camino Finistere dag 3

22 augustus, 10 km, zonnig en zeer heet 38 graden van Negreira naar A Pena

We staan voor de uitdaging, hoe doen we dat met die hitte? We weten het wel. Ook al is de afstand 10 km, zo vroeg mogelijk vertrekken, dan is het nog te doen. Zo ging het lopen na zonsopkomst en zorgen dat we er voor de middag zijn. En er hadden mazzel. Vrijwel helemaal in de schaduw van de bomen.

We ontbijten in de herberg, daar waar 4 wandelaars hun appartement hadden. Met een ruime keuken. De meeste pelgrims gaan nog vroeger op pad. We wachten tot het licht wordt. Als we vertrekken hangt er een laagje mist voor de berg. Onder de stenen arcaden verlaten we Negreira. Daar vinden we ook een monument voor de emigrant. Een zoon die zijn vader probeert tegen te houden. Een moeder die droevig achter blijft.

In het boekje van John Brierley staat vanaf Negreira een alternatief beschreven. Dit is de groene route op de kaart. Kies na Negreira de route langs de rivier Barcala en ga dan de steile weg naar Negreira. Daar voelen we wel voor.

Langs deze rivier is het prachtig! Met watervallen en de spiegeling van de bomen in het water. En dat in de ochtend koelte. Als we vertrekken is het 18 graden. De zon staat nog laag. Hier en daar zien we flarden van mist

Als we het bos uitkomen gaat de klim naar Zas beginnen. Dat is nog maar het begin van de klim. We klimmen daarna 7 km. Dan weer vals plat, dan weer pittige klimmetjes van wel 10%. Het begint alweer te wennen. Zonder buiten adem te komen, gaan we voetje voor voetje omhoog.

Als we even rond kunnen kijken, zijn er mooie vergezichten.

Morgen is de verwachting dat het nog steeds heet wordt en we hebben 15 km voor de boeg. We gaan de uitdaging aan….

5 reacties op “Camino Finistere dag 3

  1. Petje af voor al deze sterke en stoere vrouwen. maar wat een mooie omgeving waar jullie doorheen gaan. Rust lekker uit na deze slopende dag en ik wens jullie een smakelijke maaltijd !!!

  2. Pelgrims was een pittige dag , klimmen en warm …. Jullie hebben het wel gedaan!! …..doorzetters zijn jullie !!
    Voor morgen speciaal voor Alie een lieve groet !!
    Buen Camino voor de hele groep 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.