Camino Finistere dag 2

21 augustus, 12 km van Ventosa naar Negreira, 19-30 graden, zon

Het verhaal van de wandelstokken….. Vanmorgen na het ontbijt ging Johanna even bellen en liep vast vooruit. Wij gaan net iets later en we zien nog wandelstokken staan. Die zijn vast van Johanna denken we, en we nemen ze mee. Na een km of 2 zien we Johanna met haar wandelstokken. Je raadt het al wij hebben die van een ander meegenomen🤔. Wat nu? Ik hou een auto aan en vraag of de chauffeur langs Casa de Boi zou willen rijden. Dat doet hij. We weten niet of ze gebracht worden. We hopen dat de wandelstokken op tijd terug waren bij de eigenaar……….

Casa de Boi is een zeer mooie nieuwe herberg met ook nog eens een uitstekend restaurant. We kregen er een pelgrimsmenu en wat is heerlijker dan in de avond buiten eten?

Vandaag is een hete dag en daarom kozen we ervoor om 7 uur te ontbijten. Hier in Galicië is het om 7.45 uur pas licht. We vertrokken dan ook net na zonsopgang. De eerste heuvel krijgen we te wandelen, de Alto Mar de Ovelas op 285 meter.

Voor onze albergue zien we deze mooie muurschilderingen. Van Santiago naar Finistere.

De kleine daling naar het laagste punt, de rio Dos Pases, ging als vanzelf. Over het asfalt in de nog wat koelere ochtend. Daarna is het 2 km met een stijging van 10 %. Ondanks de forse stijging een genot om op deze maandag morgen door zo een mooie natuur te lopen.

Vlak na de stijging is een bar Pancho, bij Trasmonte. Daar konden we broodjes voor de lunch kopen. De daling naar Rio Tambre gaat heel gemakkelijk. Het hoogtepunt van de dag is de Ponte Maceira, een oude brug uit de Middeleeuwen. Vlak voor de brug is een paadje, zodat je ook onder de bogen kunt lopen.

Dan is het nog ongeveer 4 km naar Negreira. Opnieuw een stijging, maar dat is veel minder steil en ook korter. Direct na Chancela nemen we een afslag naar albergue San Jose. Dan passeer je hotel Milan met een groot terras. Tijd voor ons etappe drankje met een bakje rijst en wat chips. We worden verwend.

Deze keer hebben we 2 appartementen. 1 bij de herberg en 1 wat verder weg. Maar geen nood…….we worden met de bagage gebracht. Alweer een Camino kadootje.

6 reacties op “Camino Finistere dag 2

  1. Mooie foto’s Mieke, heel herkenbaar. Zie vele bekenden die met je meelopen. Voor allen geniet van een bijzondere Camino. Het is elke keer bijzonder om je weg te vinden 🙏👣

  2. Pelgrims wat fijn om elke dag het door Mieke gemailde verslag te lezen …..
    Een speciale groet voor Alie en haar zus !!
    Groet Jopie 👣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.