Camino Finistere dag 1

20 augustus, 10 km van Santiago naar Ventosa, eerst bewolkt, later zon 26 graden

Heel lang naar uitgekeken en eindelijk is het zo ver. De eerste wandeldag zit erop. Natuurlijk gingen we eerst naar de kathedraal, de pelgrimsmis hoort er bij. We hopen dat de Botafumeiro door de kerk slingert. Dat was niet zo. Er was wel een wierookvaatje en we hebben de pelgrims zegen ontvangen. De sfeer werd vooral gemaakt door de zang van een tenor.

Na de mis gaan we op pad. Maar eerst een foto met de kathedraal op de achtergrond. Inmiddels schijnt de zon en dan is de beste plek voor een foto bij de trappen. Het is erg druk op het plein. We hebben echt zin om te vertrekken, de natuur in.

Richting Finistere ben je zo de stad uit. We dalen eerst naar Rio Sarela en dan krijgen we de eerste klim. Volgens de route paal 89,586 km naar Finistere.

Na de klim kijken we terug waar we vandaan komen. De kathedraal is nog net te zien. De torens zijn nog maar kleine puntjes.

We wandelen door de eucalyptus bossen. In de schaduw is het heerlijk, daarbij komen de eucalyptus geuren je tegemoet. We dalen en stijgen. Geen enkele meter is vlak. Uit de bossen heb je steeds wisselende vergezichten over de dorpjes

We overnachten bij een nieuwe uitstekende herberg Casa de Boi in Ventosa. De bedden zijn gedekt, er liggen handdoeken en we kunnen ons eerste etappe drankje nuttigen in de schaduw. Wat willen we nog meer?

6 reacties op “Camino Finistere dag 1

  1. Prachtig om jouw foto’s te zien Johanna. We hebben er ook goede herinneringen aan. Wij waren er vorig jaar met vrienden en hebben toen met veel waardering en ontroering gekeken naar alle wandelaars / pelgrims die binnenkwamen.
    Veel plezier bij het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.