Camino Portugues Saxamonde

14 juni, 22 km zonnig, 24 graden van Casa Alternativo naar Saxamonde

Het houdt maar niet op met die persoonlijke aandacht en zorg van Dries voor alle pelgrims, die we allemaal van harte ontvangen. We worden gewekt met een Ave Maria, het ontbijt staat vanaf 7 uur voor ons klaar. Kun je je een mooiere start van de dag voorstellen? Met de Camino smile start onze dag.

We gaan vandaag van Casa Alternativo naar Porrino, via Mos naar Saxamonde. En ja, na Mos krijgen we een forse stijging te verwerken en daarna de even forse daling.

Vanaf Casa Alternativo is het gemakkelijk om de alternatieve route door het bos en later over landwegen te vinden. Je hoeft niet terug naar de splitsing, de gele pijlen wijzen als vanzelf de weg. Zo hoeven we niet langs de saaie weg met alleen industrie. Met het nog vroege ochtendlicht vinden we het erg mooi. Het strijklicht over de schapen, een pad met stapstenen langs het water, de Camino palen waar pelgrims een steentje neerleggen. Soms verbaas ik me over de grote van de stenen. Voor die pelgrim een zware last minder? Marlies legt er maar een klein steentje bij. Precies eentje die past op de stenen die er al liggen.

In Porrino hebben we pauze. We hebben dan al meer dan 9 km gelopen en zijn toe aan een pauze. Maria vindt er ook een brievenbus. Dd grote gele met Correos erop.

Vlak na Porrino vinden we de “100 km” paal. Die mijlpaal hebben we ook in de pocket. Het vertrouwen groeit dat we zo ook Santiago kunnen gaan halen. Op weg naar Mos wordt het al wat meer glooiend. In Mos is het kerkje open. Voor mij de eerste keer. Meestal is het nog dicht als we er langs komen. Daar vind je ook een groot beeld met Jacobus. Naast de kerk is een winkel met allerlei souvenirs. Tja….daar wil je wel even rondkijken.

De zwaarte van de dag begint na Mos. In 3 km een stijging van 200 meter. Dat voel je……Boven zien we het monument voor mishandelde vrouwen. Indrukwekkend…..met naam op een steentje om nooit te vergeten.

De beloning komt na de stijging. Geweldig uitzicht over het dal, in de richting van Redondela. Eerst even van het uitzicht genieten. Daarna dalen we ongeveer 100 meter in 2 km, tot we in Saxamonde, albergue O Corisco aankomen.

Aan het einde van onze wandeldag wordt het voelbaar warmer. Dit is vast de voorbode van komende 2 dagen. Het wordt meer dan 30 graden en dat betekent……de “zomer regeling”. Maar eerst vandaag. Ons etappe drankje is weer verdiend

1 reactie op “Camino Portugues Saxamonde

  1. Dat was een hele bijzondere ervaring. Dansen met Dries.
    Ik weet niet of ik op tijd ben, groetjes aan Dries. Van Fredy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.