Camino Portugues Casa Alternativo

13 juni, 13,5 km zonnig 20 graden, van Valenca via Tui naar Orbenlle

Het vestigingsstadje Valenca is de moeite waard om te verblijven. Vele souvenirwinkels, restaurants en ook de uitzichten over de Rio Ninho in de richting van Tui. Voor het eten gaan we er even kijken.  Ook heel speciaal was het restaurant Fatum in de rotsen van de vesting.

En dan komen we vandaag echt in Spanje aan. We dalen af naar de rivier de Minho, passeren de brug, en zingen spontaan “vive Espagna”. “Wat speciaal om voor de eerste keer te voet over de grens te gaan”. Camino is ook grenzen verleggen en je grenzen over gaan en kijken hoe het voelt.

De route van vandaag is heel glooiend. Weliswaar niet hoog, maar wel voortdurend. De daling op de kaart is vanaf de vesting Valenca, de stijging is vanaf de rivier naar de kathedraal van Tui.

We wandelen nog even door Tui, boodschappen voor de lunch, een kopje echte koffie en we steken een echt kaarsje aan in de kathedraal van Tui. Daarna dalen we via de oude straatjes af.

Het meest wandelen we over de bospaden, langs het mooie Camino standbeeld. Over oude bruggen en markeringen met Camino uit 19 e eeuw.

Vlak voor Orbenlle is een muur met de beeltenis van Porto de Gloria, een aloude pelgrim en een schilderij met trap. Wat zien we er in? De schaduw van de bomen maakt het nog meer spannend……

Om naar Porrino te gaan zijn er 2 mogelijkheden. Door het bos en de rivier of richting industrie terrein. Kom je hier en ga je naar Porrino, dan zou ik zeggen ga linksaf. Voor Casa Alternativo ga rechtdoor. Zo speciaal om daar te verblijven. Hangmatten, zwembad, fantastische gastheer Dries Nuiten uit België. We worden echt verwend.

1 reactie op “Camino Portugues Casa Alternativo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.