Camino Portugues Pontevedra

15 juni, 24 km, 29 graden met veel zon van Saxamonde naar Pontevedra

Gisteren schreef ik in mijn verslag, we gaan de zomer regeling invoeren. Dat is vroeg opstaan om 1/2 uur voor zonsopkomst te vertrekken. Hier in Galicië is dat om 6.30 uur. Wel even wennen, maar wat hebben we genoten van de frisse ochtend.

Van Saxamonde dalen we nog 50 meter naar Redondela. De eerste piek van vandaag is de Alto da Lomba op 153 meter. Met enkele kleine heuvels ertussen dalen we naar Arcade en dan komt de volgende piek eraan de Alto da Canicouva op 145 meter.

Het schoot lekker op deze morgen. Vanaf Saxamonde is bijna nog niemand onderweg. We hebben de Camino nog voor ons zelf. De herberg O Corisco is niet zo groot en dat is daar de enige plaats om te slapen. Dat wordt anders in Redondela. Daar slapen er velen en we ontmoeten ook weer de pelgrims die met ons onderweg zijn.

Na Redondela moet er flink geklommen worden. De grootste klim aan het begin, heeft als beloning een picknick tafel. Even 5 minuten een kleine pauze. Daarna krijgen we de daling met schitterend uitzicht over de Rio Vigo. De zon komt voorzichtig over de bomen heen. In het dal zijn de huizen in de zonneschijn.

Vlak na Arcade is Ponte Sampaio te vinden over de Rio Verdugo. Een van de pareltjes, die elke pelgrim op de Camino Portugues zich zal blijven herinneren. Met deze strak blauwe lucht is het uitzicht nog mooier.

De stijging naar Alto da Canicouva gaat over grote stapstenen. Niet makkelijk, voor ons inmiddels goed te doen. Even snel kiezen waar je je voeten neerzet. Hoe je dat doet is persoonlijk, grote stappen of kleine voorzichtige, alles is goed.

Het laatste deel is ook weer een keuze moment. Direct langs een drukke weg in de zon of een km’tje verder door een bos langs een riviertje? Wij weten het wel. Die km extra kunnen we, het wordt de rivier. Vlak voor Pontevedra worden we getrakteerd op kunst werken. Prachtig om te zien.

In de stad is het inmiddels heet. Langs de terrasjes zien we de pelgrims die steeds met ons dezelfde etappes lopen. Vlak bij het hostel vinden we een terrasje in de schaduw. Zo kunnen we het wel uithouden…..

Later in de middag gaan we nog even naar het centrum. Om een ijsje te gaan eten, boodschappen voor morgen te doen en natuurlijk ook nog even naar de basiliek te gaan kijken.

Het was weer een mooie dag! Volgens het John Brierley boekje nog 70 km te gaan.

2 reacties op “Camino Portugues Pontevedra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.