Camino Portugues Santiago

18 juni, 25 km, veel regen 23 graden. Van Padron naar Santiago

Yeah, we zijn er! Van harte gefeliciteerd Maria, Ingrid, Anja, Nance en Marlies. Kanjers, allemaal. Ik ben reuze trots op jullie.

Deze zeer regenachtige dag begonnen we met een ontbijt bij bar Pepe. De enige die op deze zondag open was. Er was net een plekje voor ons vrij. Buiten zitten was geen optie, het regende toen al.

De route van vandaag kent vele landwegen en bospaden. Het was erg druk. Groepen met jonge mensen vanuit Porto, die voor een dag pelgrim zijn en ik denk ook veel Spanjaarden die in het weekend op pad gaan.

Het was ook een zware dag, met de piek net na Milladoiro op 260 meter. Zwaar door de regen en de voortdurende stijging. We hebben de oude route gekozen, die 2 km korter is. 25 km vonden we genoeg. Gisteren hebben we nog overwogen om de route van vandaag in 2-en te splitsen. Unaniem zeiden we, we durven het aan in 1 dag, zeker omdat het iets minder warm zou zijn.

We waren een paar km onderweg en de lichte regen ging over in een enorme bui van wel 10 minuten. Precies als die begint vinden we een afdak om te schuilen. Na 10 minuten gaan we toch weer verder. Vandaag in een lang lint van kleurige poncho’s. Ieder is goed gehumeurd en weet ook deze laatste km gaan we halen. 265 km, misschien wel 375.000 stappen.

We passeren de kerk van Esclavitude en klimmen over een stenen pad naar Faramello. De stenen zijn wat glad, we zoeken voorzichtig onze weg. Hier en daar is het bospad een gekronkeld van boomwortels. Ook die kunnen we aan.

Enthousiast zijn we als het even droog is en we de 10 km grens hebben gehaald. Ingrid legt er nog een steentje neer voor haar dierbaren.

Nog enthousiaster zijn er als we in de verte de kathedraal zien. Nog wel een heel klein stipje. Nancy en Maria wijzen het aan.

Na nog eens 5 km lopen we samen het plein op. Dan komt de ontlading. Blijheid dat we het hebben kunnen doen, een traantje, die mag er ook zijn. We gaan op het plein zitten en verwerken het moment en al een beetje de hele Camino. Dat komt later thuis wel. Wat heb je achter gelaten, wat neem je mee naar huis?

En dan is het tijd voor ons etappe drankje. De Compostela gaan we morgen ophalen. Ook zullen we dan de Huiskamer voor de ontvangst van Nederlanders en Belgen gaan bezoeken.

8 reacties op “Camino Portugues Santiago

  1. Hartelijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat, toppers!
    Heerlijk genieten van het mooie moment dat je het doel bereikt heb! Een geweldig moment! Proficiat 😘

  2. Hallo Toppers dit avontuur hebben jullie volbracht en daar kunnen jullie TROTS op wezen. Heb jullie met veel plezier gevolgd en dat met die mooie fotos van Mieke erbij kan deze Camino niet meer stuk voor jullie. Geniet nog van een dagje Santiago en een goede vlucht terug naar huis. Coby D.

  3. Supergoed gedaan dames! Intense reis geweest zo te lezen al die dagen. Geniet van Santiago en straks een goede reis terug met waardevolle herinneringen en inzichten op je verdere pad. Bedankt voor het meelezen!

  4. Wow, jullie zijn echte kanjers!!
    Gefeliciteerd allemaal, knap gedaan.
    Ik heb heerlijk met jullie meegelezen, dan komt er met regelmaat weer een herinnering naar boven van mijn Camino. Geniet nog in Santiago!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.