Camino Portugues Padron

17 juni, 19, 5 km, 24 graden, half bewolkt van Caldas de Reis naar Padron

Aankomen in Caldas de Reis betekent ook bronnen van de koning gaan bezoeken. Vlak voor het eten in de avond gingen we erheen. Voor wie wilde, even met de voeten in het 40 graden warme water. Wat een genot! Voor vermoeide voeten is het verkwikkend. Nog beter voor vermoeide voeten is een bak met ijskoud water, wat azijn en zout….

Vandaag gaan we verder naar Padron. Niet ver van de N550, dan weer rechts, dan weer links van de grote weg. We horen het wel, de natuur en de mooie paden zorgen ervoor dat je geen erg in de weg hebt.

De heuvel is heel geleidelijk. Langzaam maar zeker stijgen we van 50 naar 165 meter in 7 km. Goed te doen.

Een pad onder de snelweg door, door de bossen, langs druivenranken en langs de kerk Santa Marina van Esperon. De vergezichten rijgen zich aan een. Terwijl wij de ene voet voor de andere voet zetten, komt Santiago steeds dichterbij.

We passeren de 33 km paal. Na 8 km gaan we pauzeren bij Fogar de Peregrino. Een leuke plek waar we ook alle medewandelaars van de etappes weer zien. Als je de etappe plaatsen aanhoudt, zien we steeds dezelfde mensen. Gezellig! We groeten elkaar hartelijk met Buen Camino. Wij worden “the Dutch lady’s” genoemd.

.

We vervolgen onze weg over glooiende bospaden. We zijn vandaag in de vertraging gekomen. We nemen de tijd, lopen niet zo snel als gisteren en we zijn om 7 uur gaan ontbijten in plaats van 6.30 uur vertrekken. Zo is er na 5 km weer een vrij nieuw cafe, genaamd Buen Camino, met heel veel zelf gemaakte producten, zoals koude tomatensoep. Het duurt niet lang, voor we kiezen dat we ook deze kans niet voorbij laten gaan.

Dan is het nog 7 km langs Pontesecures. Niet het mooiste deel van de Camino. Ook dat hoort erbij. Net als in het gewone leven is niet alles even mooi. We realiseren ons dat het er bijna op zit. Zolang naar uitgekeken, zolang voorbereid, en nu, bijna 2 weken onderweg en we zijn er bijna. Nog 1 dagje…. Maar extra vertragen om alle stappen goed tot ons door te laten dringen.

De laatste km’s gaan toch snel. Al pratend zijn we zo in Padron…..tijd voor het etappe drankje.

Natuurlijk gaan we de kerk binnen, naar het klooster en de “Padronia” ophalen. De Padronia is een document dat je krijgt als je langs de algemene herberg gaat. Officieel als je kennis hebt van de legende van Padron. Jacobus is met een bootje in Padron aangekomen. In Padron vind je de Meerpaal, waar het bootje met het lichaam van Jacobus is aangemeerd.

Wie kent hem niet? De knuffel barman Pedro…..er was geen ontkomen aan…..

We sluiten de dag af met tapas bij Ruta Xacobea.

En morgen naar Santiago. We hebben er zin in.

5 reacties op “Camino Portugues Padron

 1. Een mooie aankomst morgen in Santiago allemaal. Heb van jullie reiservaring genoten via de prachtig uitgewerkte blogs van Mieke. Bedankt voor het digitaal meelopen. Buen Camino!

 2. Geniet morgen van de aankomst. Net als Ada heb ik ook genoten van jullie reis. Alleen zonder vermoeide voeten. En door de verhalen en foto,s is het net of je erbij bent.

 3. Wat is het leuk om jullie van grote afstand te volgen. Geniet morgen extra van jullie laatste dag. En goede aankomst!

 4. Vandaag jullie laatste dag ….en dan op naar de eindstreep “ het mooie plein op lopen na 14 dagen wandelen…
  Jullie hebben het gehaald !!
  Geniet van dat moment meisjes .
  Dank dat we jullie mochten volgen , Mieke voor het verslag van jullie dagen 🙏 groet Jopie 🥾🥾

 5. Wat een mooie reis hebben jullie samen gemaakt en wat een leuke verslagen. Ik heb ervan genoten.
  Geniet van jullie aankomst in Santiago en van jullie laatste dag daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.