Via de la Plata Granja de Moreruela

18 april, 23 km, 4-25 graden, zonnig, van Montamarta naar Granja de la Moreruela

Deze dag kent afwisseling. Een dorpje, een kasteel ruïne. Mooie uitzichten en dat terwijl we dicht bij de snelweg, de A66 lopen.

We lopen Montemarta uit via de kerk en gaan direct omhoog naar een kloosterkerk, dit is Ermita del Castillo. De Via de la Plata ligt dicht langs de snelwegen. Het stoort ook vandaag niet. We hebben uitzicht over het meer, we hebben weer prachtig weer en onze voeten en benen doen het nog steeds goed.

We komen ook langs de burgruine Castrotorafe. Er staan alleen nog kleine stukjes muur van. Wel indrukwekkend!

Informatie over Castrotorafe: Gelegen in de noordwestelijke hoek van de stad, bestaat het uit een deel van de omheining uit de 12e en 13e eeuw, het hoofdgedeelte uit de late 13e en vroege 14e eeuw en een artilleriebarrière die aan het einde van de 15e eeuw werd opgericht.

Het complex had een slotgracht, waarvan nu nog restanten zijn, en lag op een kleine verhoging.

Na 16 km komen we in Riego del Camino. Volgens mijn app van de Via de la Plata kunnen we er een bar vinden. Van een Spanjaard die we dagelijks tegenkomen horen we dat ze er broodjes hebben. Dat komt goed uit, gisteren was er in het winkeltje geen brood meer te krijgen. Tegelijkertijd met ons zijn er zo ongeveer 20 pelgrims onderweg, zoals Peter uit België, Thomas uit Duitsland, Spanjaarden, dames uit Hongkong en die zien we meestal weer aan het einde van de dag. De  meesten vertrekken eerder dan wij. Wij gaan 8.30-9.00 uur de deur uit.

De laatste km’s gaan door een vrij kaal landschap, licht stijgend en dalend. We overnachten bij Casa Rural Donde Victor Luna, met een grote tuin, veel zitruimte binnen. Tegenover de kerk. We voelen ons heel welkom.

Voor het etappe drankje gaan we naar de bar bij de algemene herberg.

 

3 reacties op “Via de la Plata Granja de Moreruela

  1. Wat hebben jullie weer een km’s afgelegd, in weidse landschappen, lijkt me heel anders qua ervaring dan in “kleinere landschappen/omgeving” te lopen. En Mieke, je hebt zelfs nog een mooie zomerse jurk mee, wat heerlijk, en ook bijzonder, de grote temperatuurverschillen. Hartelijke groet silvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.