Via de la Plata dag 1

13 april, 21 km van Salamanca naar Calzada de Valcunciel, licht bewolkt, 10 graden

Wat een bijzondere dag. Zomaar op een dag in april verder gaan op de Via de la Plata, vanaf Salamanca. Daar waar ik gebleven was in november 2021. 15 km volgens het boekje. Wij gaan eerst in de kathedraal een stempel halen en voor een van de wandelaars wandelstokken kopen. Zo komen we toch op 21 km uit.

Deze morgen was het maar 3 graden. Ik had de keuze gemaakt geen jas mee te nemen…..omdat de weersvoorspelling warm weer is. Ik doe het ermee, een extra laagje en dan is het ook warm genoeg. Zo gingen we via Plaza Mayor naar de kathedraal. Met een strak blauwe lucht ziet het er bijzonder mooi uit.

Dan de eerste stempel van de kathedraal en we gaan echt op pad.

Het duurt even voor we de stad uit zijn. Daarna volgen we geruime tijd de N630 en gaan ook onder de snelweg door, de A62. De drukte valt mee. We zien geen pelgrims onderweg. We lopen tot Aldeaseca de Armuna. Volgens de route zou er een bar moeten zijn. Ik vraag het en een aardige Spaanse mevrouw loopt zelfs met ons mee om ons een bar aan te wijzen die open is.

De gewassen zijn ingezaaid. Koolzaad bloeit weelderig. De wijdsheid is groot, je kunt hier 360 graden om je heen kijken. Bijna geen bomen, prachtige wolken luchten, alsof we in Nederland door de polder wandelen in plaats van hier in Spanje. Ook passeren we Castellanos de Villiquera. Hier zijn muurschildering gemaakt. Graffiti of kunst? Wij vinden het “kunstig gemaakt”. En zo gaan we naar Calzada de Valdunciel.

Rond 15.30 uur komen we bij de herberg aan. La Casa de Molinero. We treffen er andere pelgrims. Een Spanjaard vertelt ons dat we nu kunnen gaan eten. Vanavond is het restaurant dicht. Ok, doen we. Even zoeken naar crt de Zamora, 10 minuten van de herberg. Blijkt dat van dezelfde eigenaar te zijn. Meson Fuentebuena. Wat een heerlijk pelgrimsmenu voor €12. Voor mij witte bonen soep en merluza. Onze eerste dag zit erop!

3 reacties op “Via de la Plata dag 1

  1. Wat een mooie foto’s, de knalblauwe lucht, het gele koolzaad en de plaatjes onderweg, ziet eruit als erg fijne wandeldag😊

  2. Geweldig, wat gaan jullie genieten, zo’n mooie route de Via de la Plata.
    – een pelgrimstocht maken is als een boom-
    Lieve Mieke, Elly en medewandelaars geniet van een fijne pelgrimsweg 😘👣🙏

  3. Wat een leuke manier om jullie zo te volgen, het reis-wandelverslag is beeldend weergegeven. Veel wandelplezier gewenst in een prachtige omgeving Betsy, en je medewandelaars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.