Via Lemovicensis Vezelay Esprit

11 maart, 26 km bewolkt en droog

Een van de meest bijzondere momenten van het verblijf in Vezelay is het bijwonen van de “Lauden” in de basiliek. Met gezangen van de nonnen en paters, ik denk wel 20 in totaal. Ik kreeg er kippenvel van. Zo mooi en indrukwekkend. Aan het einde mochten de pelgrims naar voren komen en met een pelgrimsgebed kregen we de zegen mee voor onze wandeling naar Santiago. Een heel goed begin van de dag.

Nog helemaal onder de indruk gaan we op pad.

Een zware route vandaag! Voor de eerste dag ver met 26 km en met veel heuvels. De eerste is de daling naar Saint Pere.

Direct na Vezelay moet je goed opletten. Ga je naar Nevers of naar Bourges. De route is goed gemarkeerd. Wel zijn er vele routes hier in de omgeving en belangrijk is de geel met witte borden te kiezen en de uitsluitend gele te negeren. Na de afdaling zien we de basiliek hoog boven ons uit torenen.

We lopen veelal over onverharde paden, die nogal nat zijn met heel veel modder, die ook nog erg glad is. Als je dan aan het stijgen of dalen bent moeten we goed opletten om niet te vallen. Ook vandaag lukt het me niet mijn broek schoon te houden. 😉

Het landschap is erg mooi. Heuvels in vele tinten groen. De ene heuvel is nog niet afgelopen of de volgende ligt al klaar. In dit deel van Frankrijk lopen we door vele vooral verlaten dorpjes. Alsof de tijd heeft stil gestaan.

Volgens onze route zou er op 2 plaatsen horeca kunnen zijn, dat is in Pierre Perthuis en Bazoche. De eerste op 8 km, de 2e op 16 km. Bij beiden was het dicht. We nemen wel even pauze. Na 2 uur lopen zijn we er echt aan toe. Even wat eten en drinken en dan kunnen we weer. Wat is het heerlijk om zo gastvrij te worden ontvangen in de gite van Anne Marie Barrier in Esprit. Moe en voldaan genieten we van ons etappe drankje.

8 reacties op “Via Lemovicensis Vezelay Esprit

  1. Ah, zo herkenbaar. Fijne herinneringen aan Vezelay. Ik herken de plekjes op de foto’s. Ik liep ook naar Anthien daarna. Goede tocht!

  2. Heel veel wandelplezier, leuk om ook Ellen er weer bij te zien. Het is alweer 5 jaar geleden dat zij mij uitdaagde mijn camino tattoo te laten zetten. Ben er nog steeds trots op. Buen Camino allemaal.

    1. Dank je Hilde, we missen je en hadden het in zeer positieve zin nog even over je. Wie weet op een ander stuk van de route…

  3. Hoi Dames wat een mooi landschap lekker over de paden, landerijen, heuvels en door de dorpjes wandelen in goed gezelschap van mijn lieve tante geniet ervan met elkaar en een lekker biertje 🍺 erbij jullie zijn toppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.