Via Lemovicensis Esprit Guipy

12 maart, 23 km, half bewolkt 14 graden

Vandaag voelt het als voorjaar met af en toe zon en 14 graden. Dan hier te lopen in het mooie midden Frankrijk met het glooiende landschap. We worden er allemaal heel blij van.

Zoals je ziet is het voortdurend glooiend. Geen meter vlak en veel vals plat. Om 8.30 uur gaan we de deur uit van de prima gite van Anne Marie Barrier, het adres dat ik vond in de gids Miam Miam Dodo. Een warme ontvangst, ze zorgt heel goed voor ons. Na 11 km zijn we in Corbigny. Een grote plaats met ook op zondag winkels open. Zo kunnen we er brood bij de warme bakker kopen en bananen voor onderweg.

We merken dat na Vezelay meer schelpen te zien zijn en ook mooie teksten onderweg. (Vertaald volgens Google Translate) Dat je je pad volgt, je hart altijd vol blijdschap. En moge elke dag gevuld zijn met vreugde en moge je nooit verdrietig zijn. Moge je leven rijk zijn aan goede woorden en je vrede brengen. Moge de hemel je altijd zijn zegen schenken.

We genieten vandaag van elke stap. De mooie natuur, de temperatuur en elkaars gezelschap. Een beeld van een visser in een dorpje. Nieuwsgierige koeien, die denken: waar gaan die naar toe…..

Alsof de Camino hier meer leeft,van ten noorden van Vezelay…. Misschien is het seizoen dat wij onderweg zijn nog net te vroeg. Er is veel dicht. Een hele puzzel om de overnachtingen rond te krijgen. Zo overnachten we vandaag in een chambre d’hote in Premery, Chambre d’hote Saint Jacques, omdat in Guipy niets beschikbaar was. We werden opgehaald door de eigenaar in Guipy. We zullen hier 2 nachten verblijven. We gaan morgen terug naar Guipy om onze route te vervolgen. Toen we stonden te wachten viel ons oog op deze vuurwantsen. Op een boom en op de grond, ontelbare, voor deze beestjes kennelijk wel de goede tijd.

Wat heerlijk om bij aankomst in de woonkamer te worden verwelkomd en een etappe drankje kunnen kopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.