Via Lemovicensis naar Vezelay

10 maart 2023, een nieuw avontuur.

Van 10-28 maart gaan we 320 km naar het zuiden. De Via Lemovicensis genaamd of ook Voie de Vezelay.

Dat is een van de mogelijkheden om in de richting van Saint Jean Pied de Port te gaan is vanaf Vezelay. Op de kaart ten zuidoosten van Parijs.

In de weken voor vertrek kregen we bericht over mogelijke stakingen in België en Frankrijk. En inderdaad ik kreeg 3 mails over de boekingen. De trein is vervallen. Wat nu? Ik ga bellen met NS international en weet intussen dat een trein eerder wel rijdt. Ada had die trein al, zij had geen bericht dat haar trein was vervallen. Tatata we kunnen 1 uur eerder vertrekken. Zo zaten Ellen en ik om 7.03 uur in de trein van Den Bosch naar Breda. Overstappen naar Antwerpen. Die trein had 10 minuten vertraging. In Antwerpen overstappen op de trein naar Parijs. Uiteindelijk zaten we in de trein.

We zijn: vlnr Mieke, Ada, Carla, Ellen, en Dike

De geplande metro naar Gare de Lyon, gaat ook niet. Wel een andere met 1 keer overstappen. Als haringen in een ton reizen we 1 halte. Gelukkig hadden we nu 1 uur meer de tijd om op station Bercy te komen. Daar zou de trein naar Sermizelles Vezelay vertrekken. Je raadt het al…… Ook hier stakingen. De trein gaat niet, en dat wisten we niet. Wat nu? Eindelijk hebben we een taxi gevonden die ons naar Vezelay brengt.

We zijn hier in Centre du Madeleine naast de basiliek van Vezelay Morgen ochtend gaan we naar de speciale bijeenkomst in de basiliek, bij het Lauden. We gaan het ervaren en krijgen de zegen mee.

De eerste stempel staat in ons paspoort. We gaan morgen op pad, de eerste km wachten op ons

10 reacties op “Via Lemovicensis naar Vezelay

  1. Jeetje wat een avontuur gelijk al.
    Maar uiteindelijk komen jullie er wel waar jullie reis ook naar toe mag gaan.
    Bon Camino
    Han

  2. Dit is echt pelgrimeren: erop vertrouwen dat het goed komt. Mijn ervaring is dat Mieke heel creatief is in het vinden van oplossingen. En het is goed gekomen, jullie zijn in Vezelay aangekomen.
    Ik wens jullie een prachtige camino toe met mooie verhalen, nieuwe vriendschappen en vertrouwen in jezelf dat deze camino stap voor stap zijn weg vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.