Via Lemovicensis Premery Guerigny

14 maart, 20 km, wisselend bewolkt, 10 minuten buien, 9 graden

Wat is het leven van een pelgrim toch eenvoudig. Waar slapen we, hebben we eten en drinken en bij wisselend weer zoals hier in Frankrijk: Wat wordt het weer vandaag? Wat dat laatste betreft hebben we tot nu toe veel geluk. De hele nacht regen en vandaag enkele buien. En als de temperatuur dan terugzakt naar 9 graden……geen probleem. Daar zijn we op gekleed.

De route vandaag is prachtig, we ervaren het als makkelijk. Dat klopt ook, geen modderpaden, heel glooiend en wat korter dan de afgelopen 3 dagen. Alleen de eerste klim wordt als pittig ervaren.

We verlaten Premery over een kleine weg niet ver van het spoor en stijgen van 231 meter naar 318 meter. Aan de ene kant bos, aan de andere kant vergezichten over de groene heuvels.

Zo gaan we naar Le Grand Rigny met uitzicht over eveneens een mooi dal. Er staat nog een oud schoolgebouw en we vragen ons af hoelang geleden hier nog kinderen naar school zijn gegaan. Nu ziet het er verlaten uit. Wel is er hier in dit afgelegen gebied nog een brievenbus en we zien een gele postauto langs komen.

Na 12 km willen we graag pauzeren. Bij Poiseux is er een bar/restaurant Auberge de la post. Even 800 meter van de route af en dan zijn we er. Tot onze verrassing is die open en ……het komt heel goed uit, we krijgen even een plensbui en zo kunnen we warm en droog schuilen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Over de weg is het dan nog 5 km naar Guerigny. Dat is de drukke D977. Wij vervolgen de route en komen zo door het Forêt de Guerigny over de route forestiere de Poiseux. Lange wegen die stijgen en dalen. Net als de zon even schijnt is er een boomstam voor ons lunch plekje. Wat wil een pelgrim nog meer?

We overnachten bij de chambre d’hote Le Clos des Forges. Ook een adres die in de gids van Miam Miam Dodo te vinden is.

Morgen komen we in Nevers aan. De eerste 100 km zitten er dan op. Ik hoor vandaag: als we dat kunnen halen, groeit het vertrouwen dat het ons gaat lukken.

Nog even het centrum in van Guerigny.

1 reactie op “Via Lemovicensis Premery Guerigny

  1. Hallo pelgrims ,
    Wat valt het weer mee bij jullie , hier is het met veel buien en veel wind !!
    Gelukkig lopen jullie nu met mindere hellingen ….
    Wens jullie weer Bon Camino …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.