Via Lemovicensis Guerigny Nevers

15 maart, 16 km, zonnig 0-12 graden

Het weer wisselt sterk hier in Frankrijk. Ik heb het motto “het is altijd weer”, maar als net als vandaag de zon overvloedig schijnt, is het toch net mooier buiten.

Vandaag vooral over rustige kleine wegen, door het licht glooiende landschap, met regelmatig zicht op het riviertje La Nievre.

Net voor Les Buttes zien we bankjes in de zon en uit de wind. Ook al is het op dat moment nog maar 7 graden, we vinden het heerlijk en nemen het ervan. Ongeveer 6,5 km zit erop. We hebben geen haast omdat we vandaag naar Nevers gaan, dat op 15 km ligt. Vlak daarna gaan we rechtsaf.

Langzaam maar zeker, zien we wat meer bedrijvigheid. Dichter bij Nevers, de woningen zijn niet verlaten en hebben mooie tuinen met o.a. bloeiende Mimosa. Voor Ellen en mij herinneringen aan een Camino français in april 2017. Dan zien we in de verte de hooggelegen kathedraal van Nevers en we dalen af naar de stad.

Nevers is een oude Romeinse stad met prachtige kerken. L’eglise Saint Etienne, de kathedraal Saint-Cyr-et -Sainte-Julette, het paleis en l’eglise Sainte Bernadette. Eerst gaan we even naar het grote naambord van Nevers. De eerste mijlpaal van 100 km zit erop. Vol vertrouwen dat het ons gaat lukken, vieren we samen dit moment

Als eerste komen we bij de kerk Saint Etienne aan.

Mooie oude andere gebouwen, het paleis en de kathedraal, met een prachtige lichtinval door de moderne glas in lood ramen.

Tenslotte de kerk Saint Bernadette. Bernadette is daar te bezoeken, gebalsemd alsof ze er zo nog bij was. Daar is ook de Lourdes grot te vinden. Heel speciaal is ons verblijf deze nacht in het klooster van Bernadette Soubirons. Speciaal voor de pelgrims 1 persoonskamers met ook speciale pelgrimsprijzen. Voor 1 nacht zijn we ingetreden😉…….even kijken of het bevalt.

Na het installeren gaan we met 3-en toch nog even op het terras een biertje pakken. Deze mijlpaal hebben we toch maar vast gehaald.

1 reactie op “Via Lemovicensis Guerigny Nevers

  1. Wat gaaf dat jullie in het klooster daar konden overnachten. Bijzonder hè die Bernadette, zo klein in die vitrine.
    Mooie mijlpaal, goed hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.