Via Lemovicensis Guipy Premery

13 maart, 23,6 km, eerst zonnig, later onweer, 18 graden

Dat het vandaag maar liefst 18 graden zou kunnen worden, leek ons wel een heerlijke wandeltemperatuur. Dat het ook zou kunnen gaan onweren, daar zijn we voor gewaarschuwd en het leek aan onze neus voorbij te gaan……

Vanmorgen werden we teruggebracht waar we gisteren waren geëindigd . Naar Guipy. De route van vandaag kent vele km’s langs een drukke weg, de D977 bis. Vooral na Saint Reverien. De weg van Guipy naar Saint Reverien begint eerst over een rustige boerenweg. We zeiden nog tegen elkaar, wat lopen we lekker. Tot aan 2 km voor Saint Reverien, dat was een zeer nat pad. We moesten elkaar hier en daar helpen om over het water (of erin….) te springen. Het had dan ook de hele nacht geregend en bij vertrek hadden we stralend zonnig weer. We boffen!

Het natte pad was aan beide zijden een riviertje. Soms was het ook in het midden erg nat. We klimmen er omhoog naar Saint Reverien.

Saint Reverien is een stad, die totaal verlaten is. Ieder trekt naar het platteland. Geen restaurant of winkel is er over gebleven. We spreken de eerste de beste personen aan, met de vraag of we ergens koffie kunnen krijgen. Kom binnen zegt hij.😉 Hij had in zijn huis ook een Compostella staan en had wel zin in een praatje. Intussen maakt hij koffie voor ons. We merken verder dat Saint Reverien er totaal verlaten bij ligt. Het kerkje is open, daar zien we prachtige fresco’s.

Daarna volgt een stuk van 5 km langs de drukke weg. We hadden afgesproken om 13 uur te pauzeren, daar waar we de drukke weg afgaan. Toen was het nog droog, we zagen de lucht veranderen.

Ik weet dat je de afstand tot het onweer een beetje kunt uitrekenen. Wat ik vroeger heb geleerd is dat het aantal tellen dat tussen de donder en de bliksem zit, het aantal km’s is vermenigvuldigd met 3. Het onweer komt steeds dichterbij. We komen net voor het erg hard gaat regenen bij een boerenschuur. We gaan er even schuilen. Met onweer moet je toch voorzichtig zijn. Persoonlijk vind ik het wel erg mooi, die donkere luchten.

Nog een klein stukje naar Premery. Het cafe is open en we besluiten er ons etappe drankje te nemen. Onze 3e wandeldag zit erop. Daarna gaan we weer terug naar ons verblijf le Saint Jacques.

1 reactie op “Via Lemovicensis Guipy Premery

  1. Jullie hebben vandaag weer vanalles beleefd en mooie dingen gezien zeg. Nu ik dit tik zit ik in de trein vanaf Utrecht die bij Vleuten een half uur stil heeft gestaan i.v.m. een verward persoon. Het leven gaat gewoon door. groet Trudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.