Via Lemovicensis Nevers Apremont

16 maart, 17 km, zonnig, 18 graden

Blijven we in het klooster of gaan we toch maar weer op pad? De fijne 1 persoonskamer in Espace Bernadette nodigen ons uit…..we kiezen ervoor om verder te gaan met onze Camino, op weg naar La Souterraine.

Hieronder zie je de route die we gaan vervolgen.

Even de stad uitlopen en we zijn weer in de weldadige rust van het platteland. Meteen over de brug van de Loire gaan we rechtsaf. Hier is het even goed opletten, er zijn 2 varianten. Wij kiezen voor de noordelijke variant over Augy sur Aubois.

Vandaag is het een makkelijke etappe, zonder hoogteverschillen en met 17 km goed te doen. Prachtige paden langs het kanaal, kleine paadjes, en ook op een fietspad

We vervolgen onze route en komen tot onze verrassing in een piepklein dorpje met een winkeltje met een terrasje voor de deur. Gimouille genaamd. We zagen al zoiets toen we het dorp inkwamen: epicerie et terrasse. Goed kijken je bent er zo voorbij….

Daarna komen we langs een kanaal die over de Loire heen gaat. Bijzonder om te zien. Er is daar veel hoogteverschillen en het water in de Loire stroomt er krachtig. We kunnen ons voorstellen dat kanoën daar echt niet gaat.

Naar Apremont is het nog 5 km langs het kanaal. Een recht pad. Apremont is misschien in de zomer een erg toeristisch plaatsje met mooie huizen. We hadden verwacht dat er een bar open zou zijn. Alles is gesloten, net als de gite van de pelgrims. We wachten geduldig op vervoer terug naar ons overnachtingsadres , hotel La Granouille, 5 km terug op de route. Zo zie je, het loopt wel eens anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.