Via Lemovicensis Bouzais Le Chatelet

20 maart, 23,5 km, zonnig 15 graden

Het is altijd weer…..maar als de zon schijnt en je bent in het Franse glooiende landschap is het een feestje om te wandelen. Vandaag gaan we van Bouzais via Loye sur Anon naar Le Chatelet.

Als we klaar zijn met het inpakken van de rugzakken staat het ontbijt klaar. Ook deze mevrouw van de herberg van Bouzais heeft erg haar best gedaan om het voor ieder naar de zin te maken. De zon schijnt, vannacht heeft het iets gevroren, de velden zijn wit en over het water is een randje nevel te zien. Kom maar op met die wandeldag……

De weg naar Loye sur Anon is glooiend, eerst over een rustige boerenweg, later een onverhard pad door de modder. We genieten van elke stap. In het dorp is deze maandag alles dicht. We vinden een fijne picknick plaats bij de kerk.

Om daarna de weg te vinden moeten we goed kijken, het is een piepklein paadje aan de andere kant van de weg en we gaan direct de natuur in.

We zijn blij dat we niet meer langs het kanaal lopen. Voortdurende afwisseling over graslanden, heuvels en in de verte de dorpjes. Holle wegen met aan de kanten vele gele bloemetjes, het speenkruid.

We denken dat we al in Le Chatelet zijn, dat is nog niet zo. We komen eerst bij het prachtige kerkje in Puyfferand uit. Het ligt er prachtig.

Dan is het nog 2 km voor we bij onze gite zijn. We overnachten in de gite d’etappe Thevenin. Hier hebben we een heel huis ter beschikking. Voor de deur is het heerlijk in de zon. Het etappe drankje halen we even in de supermarkt, die aan het eind van het dorp ligt. Deze heerlijke wandeldag zit erop.

3 reacties op “Via Lemovicensis Bouzais Le Chatelet

  1. Hoi allemaal.
    Met veel plezier volg ik jullie wandeling! Top hoor!
    Ellen je bent een kanjer. Je doet het toch maar mooi!

  2. Een verhaal waar het licht door de foto’s verhalen vertelt van kleur en landlijnen. Wat fijn om jullie te mogen volgen doorheen Frankrijk. Wat knap Ada.

  3. Hoi Mieke. Ik lees je beeldend verhaal en voel me in gedachten bij jullie. Elke stap is een stap dichterbij naar je binnenste. Blijf genieten van elk beeld elke stap elk gesprek elke ontmoeting en elke verwondering.
    Ik wens jullie allemaal een bijzonder mooie tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.