Via Algarviana

1 februari nieuw avontuur! op weg naar Monchique, zonnig 16 graden

We wandelen de laatste 162 km van de Via Algarviana van Alto Messines, ongeveer halverwege, naar Sao Vicente, het uiterste zuidwesten in 7 wandeldagen. Ook hebben we 3 rondwandelingen vanaf Monchique gepland.

Om 7.30 vertrok ons vliegtuig. Dat betekent om 4 uur uit de veren, we wilden op tijd bij de luchthaven Eindhoven zijn. Komen we daar aan en blijkt de bagage drop off niet te werken en er ontstond een enorme rij. Dat voelde wel even als stress. Toch een uur wachten om de bagage te kunnen inleveren. Na een goede vlucht kwamen we om 9.30 uur in Faro aan (1 uur tijdsverschil)

We zijn: Irene, Pauline, Ted, Hinke, Marion, Elle en Mieke

We hadden het in de voorspelling van het weer gezien…..we krijgen zon en temperaturen van 4-18 graden. Als je dan op de luchthaven landt en het is zo strak blauwe lucht, dan voel je het ook meteen.. voorjaar!

We werden opgehaald bij de luchthaven en kwamen al voor de middag in Monchique aan. Dat betekent dat we nog een wandeling naar Monchique konden maken. Even alvast oefenen voor de heuvels die komen gaan.

Via een mooi pad dalen we af naar het zuiden. 4 km naar Monchique. We hadden op de heenweg gezien dat daar leuke terrasjes in de zon zijn. Onderweg zien we de kurkeiken, citroenbomen en vele gele bloemen in bloei. De kurkeiken hebben een nummer. In dit geval een 0. Dat betekent dat in 2020 de laatste keer kurk van de basten is afgehaald en dat tot 2030 gewacht wordt voor er weer kurk afgehaald wordt.

We vinden inderdaad een terrasje en genieten volop van de voorjaarszon.

Daarna klimmen we 2,8 km omhoog naar Vilafoie. De prachtige plek waar we tm 12 februari zullen verblijven. Hiervandaan kijk je zo naar de zee.

Morgen gaan we op pad voor onze eerste etappe van Alte naar Messinas. We hebben er zin in.

8 reacties op “Via Algarviana

  1. Geniet van mooie dagen in een prachtige omgeving dames.
    Leuk om Ted en Elle te zien lopen op de mooie foto’s van Mieke.
    Liefs 😘 Tiny

  2. Heel veel wandel plezier met elkaar!!
    Leuk om jullie weer te volgen !
    Mooi weer mooie omgeving wat wil een mens nog meer ….🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.