Via Algarviana van Alte naar Messinas

2 februari, 24 km zonnig 16 graden van Alte naar Messinas

Je kunt je bijna niet voorstellen hoe prachtig dit deel van de Algarve is. En dan de fantastische ontvangst en verzorging van Henk en Michel van Vilafoia. Heel attent met zelfs een berichtje op het lunchpakketje. We stellen dat erg op prijs. Vilafoia is zo mooi gelegen. Het vroege ochtend licht maakt de zachte kleuren.

 

We hebben nu al niet meer in de gaten dat we er pas 1 dag zijn. De route van vandaag: voortdurend glooiend met toch 772 hoogte meters en alleen een klein stukje niet goed gelopen. Ieder van ons had het bordje gemist en we moesten terug. Ik denk zeker 1 km …dat stukje op de kaart, waar we niet onder de snelweg door konden. Nieuwe wegen vinden heet dat. Voor ons betekent dat, ontdekken hoe de navigatie werkt. We leren ieder dag bij……

We werden weggebracht naar Alte. Een ritje van 45 minuten en wat is Alte een leuk stadje. We kijken op google maps en zien een bar op 400 meter. Dat vraagt om een kopje koffie en pastel de natas voor de start. Daar kunnen we de hele dag op teren.😉

Kleine paadjes, over het algemeen rustige wegen, bloeiende amandelbomen, Johannes brood bomen, kruiden als rozemarijn. We komen ogen tekort om alles op te nemen.

Hier in deze omgeving zijn de etappes zo gepland dat je begint en eindigt in een dorpje. Geen cafe, dorpje of horeca onderweg, wel na ongeveer 11 km komen we langs een benzinestation, waar we nog wat te drinken en te eten namen. Belangrijk om genoeg water en lunch mee te nemen. Intussen hebben we gewoon pauze op een muurtje

Hinke en Elle lopen voorop. Inmiddels heeft Elle de route ook op Komoot en ze zien dat er een paal met richting op de grond ligt. Even goed kijken waar en hoe die moet. Hinke plaats de paal terug. Daarna volgt een lastig stijgend pad met grote ongelijke stenen. De route wijst vlak daarna het veld in. We zien ook een pad rechtdoor. (Veel korter…) Zouden we daardoor kunnen? Ja hoor het lukt!

Daarna zien we Messias al liggen. We gaan niet 4 km over de weg, maar nog even de laatste heuvel op. Dat is fijn, de weg was druk en best gevaarlijk. In Messinas vinden we een cafeetje. Inmiddels is het 17.15 uur. 6 wandeluren onderweg en dat voor 24 km. Ik ben trots op deze toppers. Zeer voldaan sluiten we deze mooie dag met ons etappe drankje af.

2 reacties op “Via Algarviana van Alte naar Messinas

  1. Wat mooi Mieke, dit wil ik ook wandelen in februari maart, heerlijk weer en niet te zwaar. Lopen jullie met rugzak of is er rugzak vervoer.
    Lieve groet Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.