Camino Brabant Veldhoven Wintelre

28 januari, 21 km, bewolkt later zon 4 graden

Alweer de 6e etappe van Camino Brabant. Vanaf Veldhoven via Zandoerle, Vessem naar Wintelre, hemelsbreed een km of 10, wij hebben een extra lus.

Vandaag zijn we op pad met 7 personen. De meesten hebben al eerder kennis gemaakt met een of meer etappes van de Camino Brabant, en gaan graag weer mee. Nieuw zijn Maria en Gonnie, ook van harte welkom.

Vlnr Gonnie, Walter, Ted, Annemiek, Maria, Richard

Het duurt even voor we Veldhoven uit zijn. Daarna lopen we door de velden. Arme zandgronden van de Kempen met zijn 8 zaligheden. Knegsel waar we doorheen lopen en ook Wintelre. (Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre) Wij ervaren vooral de rust en de mooi gelegen boerderijen.

Vandaag zijn er meerdere kapelletjes op de route, in Zandoerle, Knegsel, Vessem. Allemaal open en we vinden de mooie stempels. Wel valt het ons op dat de ketting wat kort is. Het stempelboekje ergens neerleggen en dan stempelen lukt niet. Dan maar even op je been proberen.

In de pelgrimsherberg van Vessem gaan we achterom en worden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers. Voor mij een speciale plek, in 2018 ben ik hier geweest voor mijn vertrek van huis naar Santiago.

Onderweg naar Wintelre worden we staande gehouden door een man die spontaan begint moppen te vertellen. Wel luguber, we hadden er toch lol om. Tot onze verrassing is er nog een klein beetje sneeuw te zien. Vorige week, lag er erg veel sneeuw Op elke etappe zien we ook wel een echte camino paal.

Een klein stukje heeft de route modder. We kiezen onze weg….of recht door de modder, of rechts of links van het pad. Dan zien we in de verte Wintelre. De kerk is het eerste dat opvalt.

Deze heerlijke wandeldag sluiten we af met het etappe drankje.

Tot een volgende keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.