Kustpad vanaf Schouwen Duiveland

22 januari, 12 km van Oosterschelde naar Burgh Haamstede

Vervolg van het Kustpad, dat we in 2021 en 2022 zijn gestart vanaf Sluis naar Neeltje Jans. Nu starten we bij de Oosterschelde en gaan naar Oostvoorne in 4 dagen. Schouwen Duiveland, Goeree Overflakkee en ten noorden van de Haringvlietdam naar Oostvoorne.

Vandaag gaan we op pad voor het eerste deel van Schouwen Duiveland.

We zijn: Elly, Joepke, Marianne, Gerard, Marlies, Piet en John. Morgen sluit Marjo weer aan. De 2 groepen uit de Corona tijd nu samengevoegd en Gerard en Marlies erbij. We hebben er zin in.

Rond 12.30 uur vertrokken we naar het beginpunt aan de Oosterschelde en startten door de boswachterij Westenschouwen met de vele hoogtemeters. Het is prima wandelweer, ongeveer 2 graden en droog weer. Met warme kleding en lekker bewegen hebben we het zo warm.

Daarna volgt een schitterend deel door de kop van Schouwen met natuurgebied de Zeepeduinen. Het kustpad is goed gemarkeerd met rood/wit. in de open vlakte is het goed opletten. We worden langs diverse meertjes geleid.

Via een hoge trap verlaten we het duingebied en gaan naar Burgh Haamstede met kasteel Haamstede uit de 13e eeuw. Dan is het ook tijd voor een pauze. We vinden een cafe bij de kerk, vlakbij het kasteel.

Daarna hebben we nog 4 km te gaan naar ons hotel. Langs het duingebied van de Kop van Schouwen gaan we naar ons hotel. Het Fletcher Duinhotel, maar 1 km van de route.

Het eerste etappe drankje hebben we weer verdiend.

2 reacties op “Kustpad vanaf Schouwen Duiveland

  1. Ik het wel, een wandel feest daar aan onze zee waar ik niet bij ben….de foto.s maken me blij. ….
    Hartelijke groet, speciaal aan Gerard. Coby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.