Kustpad Schouwen Duiveland

23 januari, 22 km, 2 graden in de middag zon

Vanaf ons hotel in Nieuw Haamstede, via Renesse over de Brouwersdam.

Het hotel lag een km van de route en we kunnen terug om meteen de route op te pakken of via het wandelroute netwerk direct naar zee. We kiezen het laatste en weldra zijn we in de golvende duinen.

De duinen over en daar is tie dan….de zee. Het is windstil en er ligt een enorm breed strand voor ons. Direct worden we ook gewaarschuwd om niet de kustlijn te blijven volgen, maar de duinenrij. Je kunt er namelijk niet oversteken. Ieder kiest zijn pad en ervaart de stilte. Er is bijna geen wind, de golven zijn wat verder weg. We volgen elkaars stappen.

Deze route is ook op GPX beschikbaar. Op het strand is dat handig, omdat je dan kunt zien waar je de duinen overgaat. Die vinden we om naar Renesse te gaan. Bij de duinovergang zien we een hele grote strandbal en emmer. Het voelt in Renesse erg toeristisch, er zijn veel voorzieningen. Op deze maandagmorgen is het rustig en vinden we een bakker met lunchroom. Wat denk je van een heerlijke Zeeuwse bolus??? Ook zien we er de Jacobskerk met een bord naar Santiago. Ga je mee vroeg ik? Ik hoorde 3 personen die zeiden, dat doen we wel….

Renesse gaan we uit over een hoge trap en weer opnieuw over het strand. Heerlijk! We zien hier en daar wat blauwe lucht en hopen vandaag ook nog in de zon te lopen.

Daarna gaan we over de Brouwersdam. Een van de grote werken tussen Schouwen Duiveland en Goeree. De Brouwersdam is 6,5 km lang. We zien bij sluizen zeehonden en aalscholvers. We kijken er geïnteresseerd naar. Zien hoe de zeehonden duiken en hoe de aalscholvers hun veren laten drogen.

Pauze hebben we bij Port Zeelande aan de Brouwersdam. Dat is een bungalowpark met skischool en een restaurant, die op deze winterse maandag gewoon open is.

De laatste 4 km lopen we aan de oostzijde van de Brouwersdam. Langs de haven met pleziervaartuigen en over de dijk van het Grevelingenmeer. Intussen is de zon er echt doorgekomen en met de zon in de rug komen we bij het trammuseum D’n Dolle Dries aan. Net op het schiereiland Goeree Overflakkee, het eerste deel van Zuid Holland.

3 reacties op “Kustpad Schouwen Duiveland

  1. Jullie hebben al weer mooie dagen achter de rug. Leuk om te lezen en de foto’s te zien.
    Veel plezier nog de komende dagen.
    Groetjes familie Traets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.