Camino Brabant Eindhoven Veldhoven

21 januari, 15 km, 2 graden

Winterwonderland noemen we het vandaag. Stel je voor, je loopt door de sneeuw, krakende sneeuw, bijna geen geluid, alleen onze voetstappen. Dan ook nog even een voorzichtig zonnetje erbij….en dat op de zeer mooie etappe van Eindhoven naar Veldhoven.

Gisteren was er een weeralarm door de sneeuwval en gladde wegen. Dat weeralarm was er ook vanmorgen. Ik kijk om 7 uur uit het raam en zie het verkeer gewoon doorrijden. Er was geen sneeuw meer gevallen en het is vandaag ook een droge dag. Dus….we gaan toch op pad. Niet weten dat het pad langs de Dommel heel glad was. We liepen steeds langs de randen op het gras.

Je zou denken, helemaal door Eindhoven en dan toch zo een mooie etappe? Jazeker! We lopen langs de Dommel, een zeer uitgebreid park. De Dommel staat hier en daar bijna net zo hoog als het wandelpad. We komen ook langs de Genneper watermolen.

Om naar Veldhoven te komen, gaan we onder de snelwegen door. Bijna ongemerkt, alleen zie je de weg liggen. Het is vrijwel helemaal door de natuur. We kiezen toch maar niet voor het vlonderpad, en schatten in dat het daar te glad zou kunnen zijn en geen uitwijk mogelijkheid naar een randje over het gras.

Na 10 km zouden we de weilanden in gaan. Daar ligt echt teveel water en we kiezen de weg rechtdoor, deze komt weldra bij restaurant de Volmolen uit.

Met die gladheid lopen we voorzichtig en inmiddels is het 14 uur als we bij de Volmolen zijn. We besluiten dat we de laatste 4 km direct naar de eindbestemming gaan. We halen nog wel even een stempel bij het grot kapelletje in Heers. In Veldhoven zien we, onder het genot van het etappe drankje, terug op een fantastische wandeldag. Dank aan Walter, Coby, Ted en Annemiek voor het fijne gezelschap.

2 reacties op “Camino Brabant Eindhoven Veldhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.