Camino Brabant etappe 2

7 december, 22,5 km, zwaar bewolkt, droog 5 graden

Onze eerste kennismaking met de Camino Brabant is de etappe nummer 2 van Nuland naar Veghel.

De start is bij de kerk in Nuland, we gaan daar onze eerste stempel halen. Waar je die kunt vinden, vind je op de site van Camino Bravant. Direct bij de kerk kun je de wegwijzers vinden. Een witte schelp op rode achtergrond. De stickers zijn zo geplakt dat de richting van de punt van de sticker de richting aangeeft.

Vandaag zijn we met 6 op pad. Marijke, Ted, Gerard, Piet en Hans (en ikzelf)

De eerste stempel vinden we bij een klein Maria kapelletje in een waterdichte bus aan de achterkant van een paal. Erg leuk!

We lopen door mooie natuur, kreekjes, bospaden en rustige wegen op weg naar kasteel Heeswijk. We hebben er dan 10 km opzitten. Vlak ervoor is een leer-werk-boerderij. Doordeweeks geopend en erg leuk om deze jonge mensen te zien werken. We nemen er een kopje koffie/thee en heerlijke appeltaart. Mooie ontmoetingen met deze mensen en hun begeleiders.

Daarna gaat de route verder naar de Kildonkse watermolen. Het zou niet open zijn… Marijke kijkt binnen en ziet 2 mannen. Of het open is voor koffie? Ja dat kan echt en intussen krijgen we het enthousiaste verhaal van de molenaar en hoe je molenaar kunt worden.

Dan is het nog 5 km naar Veghel. We zien in de verte donkere wolken. Krijgen we een plensbui? De lucht lijkt wel grijs groen te worden. We krijgen 3 druppels, niet de moeite! In de verte zien we de kerk van Veghel, onze eindbestemming van vandaag.

Daar vinden we onze laatste stempel voor vandaag. Daarna sluiten we de dag af met een etappe drankje. Met 2 achtergebleven auto’s gaan we weer terug naar het beginpunt We vinden Camino Brabant een mooi initiatief, goed bewegwijzerd, stempel mogelijkheden. Complimenten voor de makers.

1 reactie op “Camino Brabant etappe 2

  1. Leuk Mieke, dit is een erg mooie etappe. Ik heb inmiddels 9 etappes gelopen. En inderdaad super leuk initiatief. Ook hier loop ik met Camino smile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.