Wandeldagen Limburg

11 december, 10 km , 2 graden, wat zon

4 dagen op pad in Zuid Limburg. Vanaf mijn woonplaats 2 uur rijden en dan zijn we in een totaal andere omgeving. Vandaag hebben we een rondwandeling, morgen gaan we naar Gulpen, dan naar Holset en de laatste dag weer terug naar Epen. Hemelsbreed misschien 10 km, met alle bochten erbij maken we er 17 of 18 km van.

Vlnr Gerard, John, Tiny, Elly, Lydia, Ellen, Constance en ik

In het gastvrije verblijf Herberg de Smidse in Epen zijn we allemaal om 13 uur aanwezig. Tijd genoeg voor een rondwandeling naar Mechelen.

Hier in Zuid Limburg zijn er per gemeente rondwandelingen uitgezet. Op een grote kaart kun je zien hoe je al die paaltjes wandelingen aan elkaar kunt knopen. We gaan over Kosberg, Kruisbosch, Dissen, Schweiberger Bosch, Overgeul naar Mechelen. Door het mooie Geuldal terug naar de Smidse. Precies voor het donker waren we weer terug.

De zon komt er door en we krijgen zomaar een mooi landschap voor onze voeten. Hier en daar zijn er nog bladeren aan de bomen, de bomen kleuren nog oranje. De lage winterzon doet de rest. Op weg naar Mechelen.

In Mechelen hebben we pauze. Dan is het nog 3,5 km door het dal van de Geul. Dat kronkelende riviertje, dat ons zo naar Epen terugbreng. Omgeven door bomen met grote trossen maretakken.

Rond 16.30 uur komen we weer in Epen aan. Een mooie dag…… De tekst van de dag wil ik graag met de lezers delen.

2 reacties op “Wandeldagen Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.