Via Augusta Utrera

14 november, 21 km, licht bewolkt 25 graden, Trajana – Utrera

Na ons ontbijt stond de taxi op ons te wachten om ons naar Trajana te brengen. De plaats waar we gisteren waren geëindigd. We rijden 20 minuten, we waren gisteren een uur of 5 onderweg voor onze camino. En toch gaan wij lopen. De ervaring van elke stap zelf zetten en erachter komen dat je dat kunt.

We starten vlak bij de kerk van Trajana. We kijken nog of de pastoor die ernaast woont er is om ons een stempel te geven. Dat is niet het geval. Wel zijn er al mensen op het plein voor onze foto.

Aan onze taxi chauffeur hebben we gevraagd wat er gewoonlijk op het land staat. Dat zijn katoenplanten, die net 14 dagen geleden zijn geoogst. Aha, daarom zijn alle velden nu kaal. Voor dit jaar worden de velden voorbereid op zonnebloemen vanwege het tekort aan olie. Kennelijk is het een regel van de Europese Unie dat er maar max een bepaald quotum mag worden verbouwd. De olijven worden geoogst. Een man laat zeer trots zijn oogst zien. Hij verteld ook hoe hij die klaarmaakt samen met kikkererwten. Een eind verder zien we dat water uit de grond wordt opgepompt door een tractor.

De Via Augusta loopt eerst langs het spoor en langs een vrijwel droogstaand kanaal. Ernaast zien we bamboe en struiken. Een eind verder gaan we van het spoor af naar rechts.

Dat geeft wat afwisseling. We klimmen iets en zien in de verte Utrera liggen. We voelen ons heel klein in het landschap. Oneindige verten, vrijwel stil. We horen alleen onze voetstappen.

Dan zien we onder de poort Utrera liggen. We lopen door naar Plaza Major voor ons etappe drankje. Daarna gaan we naar pension Hidalgo. Toen we daar aankwamen bleek dat er 2 pensions Hidalgo zijn. Je raadt het al, we stonden bij de verkeerde deur. Zo kwamen er toch nog 2 km meer bij. Kan gebeuren 🤔….

Nog 2 dagen te gaan naar Sevilla…

2 reacties op “Via Augusta Utrera

  1. Ondanks het wat kale landschap, toch prachtige foto’s, vooral die bij de boom met 3 wandelaars, heeel mooi.
    Jullie leggen flinke afstanden af. Petje af!

  2. Een leuke damesgroep die prachtige gebieden doorlopen hebben
    Heel bijzonder wat jullie doen.
    Alweer een fijne dag gewenst. 🎉🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.