Via Augusta Dos Hermanas

15 november, 22 km, eerst regen, later half bewolkt 25 graden Utrera Dos Hermanas

We hebben vandaag een jarige in ons midden. Van harte gefeliciteerd Janny. Bij aankomst in de eerste bar kregen we een heerlijke tractatie en we hadden alvast kaarsjes gevonden.

De Via Augusta volgens de “Buen Camino” app loopt naar Alcala de Guadaira. De planning heb ik gemaakt op de app van maps.me van Utrera naar Dos Hermanas. Dat betekent dat we een reservering in Dos Hermanas hebben. We kiezen ervoor om de oorspronkelijke route over Dos Hermanas te doen. En wat schetst onze verbazing? We komen op een andere Camino. Die heet Via Serrana. Zo zie je maar….het loopt wel eens anders en het komt goed.😉

Route volgens app Buen Camino
Via Serrana, volgens maps.me de Via Augusta

In de nacht had het erg geregend en ook tijdens het ontbijt viel het er met bakken uit. Maar even wachten, dachten we. De ergste regen was voorbij en we gingen op pad om de route te vinden. We moesten aan de linkerkant van het spoor zien te komen. Daar zagen we ” Via Serrana” en we besloten die te volgen. Die komt ook in Sevilla aan.

Waar we gedacht hadden dat het eenzelfde etappe zou zijn, was het heel anders. We liepen door olijfgaarden, langs sinaasappel bomen en over een smal, onverhard pad. Bloeiende gele plantjes. Net alsof dat buitje regen, de natuur direct laat opbloeien.

De paden zijn erg glad en er zijn diepe kuilen. We helpen elkaar en we kunnen ook niet voorkomen dat ik in het water glij. We proberen over de randen te gaan. Samen lossen we dit op.

We zien nog bijzondere dingen. Bloeiende cactussen, omgevallen bomen, en wel honderden kleine puntslakjes op een oude paal. Prachtig om te zien. Ik had ze nog nooit eerder gezien.

De laatste km lopen we langs het spoor naar Dos Hermanas. Hier verbazen we ons over de enorme hoeveelheid afval die overal ligt te slingeren. Door het centrum lopen we naar onze overnachting. Het Mare Hotel. Waar we gisteren in een soort “hokken” sliepen van 3 bij 3 meter, inclusief douche en wc, hebben we nu ruime hotelkamers. Dat voelt toch wel beter……

2 reacties op “Via Augusta Dos Hermanas

  1. Goedemorgen, nog 1 dag te gaan voor Sevilla
    En wat een leuk moment om jarig te zijn voor Janny Proficiat 🎉
    Indrukwekkende plaatjes hebben jullie geschoten. Een hele fijne dag vandaag.
    Ben weer reuze benieuwd naar het verhaal.

  2. Wat een kanjers zijn jullie zeg. Het slechte weer trotseren jullie en elkaar op moeilijke stukken helpen schept weer verbinding. En van het moois onderweg wordt je weer vrolijk van! En Mieke, wat maak je toch weer prachtige foto’s. Geniet ervan Dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.