Via Augusta naar Trajano

13 november, 16 km, zonnig 25 graden naar Trajano

Er wordt nog steeds gewerkt aan de Via Augusta. Dat merken we doordat de route voortdurend afwijkt van alle GPX’s tracks. Zoals vandaag leidt de Via Augusta je naar Trajano, een erg leuk plaatsje met zelfs een Plaza Major.

Vanaf ons hotel lopen we naar Las Cabezas de San Juan. Een beetje heuvelachtig. De zon komt voorzichtig over de horizon en werpt lange schaduwen over het landschap. Het is zelfs een randje mist te zien.

Las Cabezas de San Juan ontwaakt. De voorbereidingen zijn in volle gang voor een hardloopwedstrijd. Bij de kroegen worden de terrassen klaar gezet. Dit seizoen is ook voor de Spanjaarden heel aangenaam. Alles is nu zo een beetje buiten. In de zomer is het veel te heet. Wij lopen erdoor en als we terugkijken zien we de stad achter ons liggen.

Daarna volgen lange rechte paden. Langs het spoor of een kanaal. Alles is vlak, geen schaduw te bekennen. Onder een viaduct hebben we even pauze voor we naar Trajano gaan.

De etappe naar Utrera zou meer dan 35 km zijn. Die heb ik verdeeld. Omdat in Trajano geen overnachtingsmogelijkheden zijn, gaan we met de taxi terug naar het hotel Venta el Pan. De aardige man die we gisteren op het terras troffen had alles perfect voor ons geregeld. Maar eerst het etappe drankje in Trajano op Plaza Major……

1 reactie op “Via Augusta naar Trajano

  1. Goed gedaan dames! Wel weer genoeg voor deze dag denk ik. Heerlijk dat jullie zo genieten van het etappedrankje. Heerlijk weertje ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.